Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

30. 04. 2015. 22:20 >> 00:26
8

OSVOJILI ŠAMPIONSKI PRSTEN

Slavlje Zvezde i Radonjića u Zagrebu

Spuštena je zavjesa na sezonu ABA lige - košarkaši Crvene zvezde pobjednici su regionalnog takmičenja za sezonu 2014/2015.

Predvođeni s klupe crnogorskim   trenerom Dejanom Radonjićem, prvi put u istoriji kluba, "crveno-bijeli" su osvojili šampionsku titulu ABA lige, pošto su u Zagrebu za 3-1 u finalnoj seriji pobijedili Cedevitu sa 89:79 (30:25, 22:10, 17:23, 20:21).

Cedevita se dobro držala u prvoj četvrtini, ali je druga ličila na početak beogradskih duela, kada je Zvezda dominirala. taj dio igre zatvorila je nevjerovatna trojka Dženkinsa sa zvukom sirene za vođstvo Beograđana - 30:25. 

Gosti su u istom ritmu počeli i drugu četvrtinu, u kojoj je ekipa Jasmina Repeše postigla samo deset poena. Do dvocifrene prednosti (36:25) Zvezda je prvi put došla serijom 9:0 u 12. minutu.

Tada je bilo jasno da su gosti pred trijufom, a košarkaši Cedevite nikako nijesu pronalazili rješenja za raspložen gostujući tim koji je pred odlazak na odmor vodio i sa 19 poena (52:33).

Na startu treće četvrtine Cedevita je uspjela da se vrati u meč, ali Zvezda je odgovorila i nije dozvolila da se protivnik rezultatski primakne. Međutim, trojkom Zubčića u posljednjim trenucima trećeg perioda, domaći su smanjili na 11 razilike (69:58), pa su zadržali nadu da mogu do velikog prokreta u posljednjih 10 minuta.

U zadnjoj četvrtini, Zvezda je ponovo bila šuterski raposložena,ali je Cedevita ipak uspjela da priđe na pet poena zaostatka. Međutim, u završnici je trojka Dženkinsa ugasila nade Zagrepčana, uz efektno zakucavanje oporavljenog Maika Cirbesa, čime je riješeno pitanje pobjednika.

Zvezda je tako krunisala sjajnu sezonu u regionalnom takmičenju, u kojoj je pretrpjela samo četiri poraza, dva u ligaškom dijelu sezone i dva u plej-ofu, od Partizana i Cedevite.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Čarls Dženkins sa 17, Luka Mitrović je ubacio 14, dok su po 12 poena ubacili Nikola Kalinić i Boban Marjanović, koji je proglašen za najboljeg igrača finala.

U zagrebačkom timu najbolji je Tomislav Zubčić sa 15 koševa.



Obje ekipe plasmanom u finale izborili su nastup u Evroligi naredne sezone.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније