Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

30. 05. 2015. 21:07 >> 20:59

TURNIR U PODGORICI

Košarkašice ubjedljive protiv Mađarske

Ženska seniorska reprezentacija ostvarila je drugu pobjedu na međunarodnom turniru u Podgorici, koji se igra u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Rumuniji i Mađarskoj koje je na programu od 11. do 28. juna – izabranice Momira Milatovića savladale su Mađarsku 67:42 (18:11, 6:15, 21:10, 22:6). ''Crvene'' su nastupile bez Aleksandre Vujović koja je pošteđena od strane stučnog štaba, u igru nijesu ulazile Jelena Dubljević i Marina Vučetić.

Naša reprezentacija do odlučujuće prednosti stigla je sredinom posljednje četvrtine kada je povela 55:38, a do kraja meča samo je uvećavala prednost do maksimalnih ''plus 25''.

Dvije igračice imale su dvocifren učinak – Milica Jovanović je postigla 15, a Snežana Aleksić 14 poena. Iva Perovanović i Anđelika Robinson upisale su po devet poena.

U redovima poražene selekcije jedina igračica sa dvocifrenim učinkom bila je Ana Vajda sa 15 poena.

Naša reprezentacija utakmicu je počela u sastavu Škerović, Pašić, Jovanović, Bjelica iRobinson, i odlično krenula je jer već u 3. minutu vodila 8:2 nakon što je pogodilaŠkerović. Nakon sedmog poena Robinson, u 5. minutu bilo je 12:6, a Perovanović je u 9. minutu, pogodila za ''plus sedam'' (16:9). Nakon prve četvrtine rezultat je bio 18:11.

Mađarska je bolje otvorila drugu četvrtinu i smanjila zaostatak na samo poen 18:17, prije nego je Pašić postigla prve poene za našu reprezentaciju u tom periodu igre nakon pet minuta za vođstvo 20:17. Perovanović je pogodila za pet poena viška (22:17) u 17. minutu, ali su ''crvene'' do velikog odmora postigle samo dva poena (Aleksić), pa su gošće imale dva poena prednosti (26:24) nakon prvih 20 minuta.

Bjelica je na početku treće četvrtine donijela izjednačenje, a nakon trojke iste igračice bilo je 31:28 u 23. minutu. Mađarska je u 25. minutu imala tri poena prednosti (34:31), ali je uslijedio period odlične igre Jelene Škerović i saigračica koje su napravile seriju 14:0 (šest poena postigla je Jovanović), koju je sa dva realizovana bacanja zaključilaPerovanović sa ''plus 11'' (45:34) u 30. minutu. U posljednjih deset minuta, Crna Gora je ušla sa devet poena prednosti (45:36).

Dileme oko pobjednika riješene su do sredine posljednje četvrtine – ''crvene'' su nakon dvojke i pogođenog dodatnog bacanja Perovanović, stigle do 17 poena prednosti (55:38) u 35. minutu. Do kraja meča razlika je samo rasla do konačnih i maksimalnih ''plus 25'', nakon što je Aleksić pogodila trojku 33 sekundi prije kraja.

(tekst i foto: sajt KSCG)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније