Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

04. 07. 2015. 20:28 >> 20:19

MRŠIĆEV PRIJATELJ

Legendarni Poceko pomoćnik u Cedeviti!

Nakon što je nedavno objavljeno kako će Veljko Mršić preuzeti poziciju prvog trenera Cedevite, od danas je trenerska struka u Cedeviti pojačana za još jednog trenera. Mršiću se kao asistent pridružio njegov bivši saigrač, legendarni Italijan Đanmarko Poceko.

 

Riječ je o bivšem reprezentativcu Italije. Igrajući u Varezeu Poceko je 1999. zajedno s Mršićem osvojio naslov prvaka Italije, a 2004. godine u Atini s reprezentacijom Italije osvojio je srebrnu medalju.

Uz već spomenuti Vareze igrao je za Udine, Livorno, Fortitudo Bolognu (tamo je bio saigrač trenutnom tim menadžeru Cedevite Mati Skelinu a uz trenera Repešu igrao je i finale Eurolige), CAI Zaragozu, Himki, Orlandinu Basket i Servolanu.

Nekoliko godina Poceko je radio i na sportskim TV kanalima Sky Sport i Sportitalija. Kao glavni trener Orlandina Basketa taj klub u sezoni 2013/2014 uveo je u prvu talijansku ligu. Nakon toga je prešao u Vareze i tamo je bio glavni trener do februara ove godine. Rođen je u italijanskoj Gorici, na granici sa Slovenijom dosta vremena provodeći i u Istri.

"Sretan sam što dolazim u Cedevitu. Dok sam igrao s Veljkom osvojio sam prvenstvo Italije što mi je jedina titula u karijeri. Imali smo sjajan odnos i od onda smo veliki prijatelji. Mislim da je on najinteligentniji igrač s kojim sam igrao i ponosan sam što ću mu pomoći da postane jedan od najboljih trenera u Evropi. Želim pomoći Cedeviti da se nastavi razvijati kao klub. Odrastao sam dijelom i u Umagu navijajući za tadašnjeg idola Dražena Petrovića i zato je za mene dolazak u Hrvatsku vrlo uzbudljiv", izjavio je Poceko.

Poznat kao  temperamentan  dobio je nadimak "Atomska muva" ili samo Poc.

"Sjajan čovjek, veliki košarkaški znalac, veoma temperamentan i kao takav potpuno posvećen košarci. Cedevita je njegovim dolaskom dobila jako puno, to će potvrditi vrijeme", kazao je Mršić o svom novom pomoćniku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније