Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 07. 2015. 12:47 >> 12:37

SJUTRA STARTUJE EP

Juniori za opstanak u elitnoj diviziji

Juniorska košarkaška reprezentacija doputovala je juče u grčki Volos, koji će od četvrtka do 2. avgusta, biti domaćin Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina.

"Crveni" će na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta pokušati da izbore opstanak u elitnoj diviziji evropske košarke.

Selektor Boško Radović kazao je da je da ekipa poslije 40 dana priprema spremna za šampionat u Volosu, na kojem će pokušati da ispuni cilj i izbori opstanak u eliti.

Crna Gora je u grupi sa Srbijom, Letonijom i Njemačkom, a tri prvoplasirane selekcije izboriće plasman u drugu fazu.

"Kao što sam najavio na početku priprema obaveza svih mlađih reprezentativnih selekcija koje su u A diviziji je opstanak u tom rangu. To je naš primarni cilj, a bilo bi sjajno ukoliko se ukaže prilika i da napravimo više od toga. Juniorska reprezentacija je prije dvije godine izborila plasman u A diviziji, a prošlog ljeta imala zapažen nastup u elitnom rangu, pa želimo da održimo kontinuitet dobrih rezultata u ovom uzrastu. Sve grupe na prvenstvu su podjednako teške, tako da znamo što nas očekuje u grupi u kojoj su rivali Letonija, Njemačka i Srbija. Moramo da idemo utakmicu po utakmicu i da u svakom meču pružimo maksimum kako bi ispunili cilj. Raspored je takav da najteži meč u preliminarnoj fazi igramo u posljednjem kolu protiv sjajnog tima kao što je Srbija. Nastojaćemo da ostvarimo pobjede u prva dva duela, protiv Letonije i Njemačke, jer bi nam to donijelo plasman u drugu fazu i znatno uvećalo šanse da izborimo opstanak u A diviziji. Imamo malih problema sa povredama Čarapića i Popovića, ali vjerujem da će oni biti spremni i da će naporan rad koji smo uložili u proteklih 40 dana priprema, dati željeni rezultat", kazao je selektor Radović, prenosi sajt KSCG.

Crnu Goru će, odlukom selektora Radovića, predstavljati kapiten Ognjen Čarapić (Budućnost Voli), Filip Bakić (Budućnost Voli), Nikola Cupara (Rudar), Miloš Divac (Pistoja, Italija), Gordan Glomazić (Sutjeska), Marko Grković (Unikaha, Španija), Daniel Kalezić (Budućnost Voli), Vladan Kaluđerović (Podgorica), Miloš Popović (Budućnost Voli), Todor Radonjić (Veroli, Italija), Ivan Raut (Unikaha, Španija) i Nikola Vukčević (Lovćen).

Crnogorski juniori u prvom kolu, sjutra u 15 sati i 45 minuta, igraće protiv Letonije, dan kasnije protivnik će biti Njemačka, a u subotu selekcija Srbije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније