Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 04. 2013. 09:01 >> 09:56

NBA PLEJ OF

Lejkersi nemoćni bez Brajanta

Lejkersi nijesu mogli da pariraju San Antoniju bez povrijeđenog Brajanta. Aktuelni šampion i vicešampion, Majami i Oklahoma, lako savladali svoje protivnike.

"Jezeraši" su dobro otvorili meč, ali to je bilo sve s njihove strane. Nakon nekoliko koševa Stiva Neša, Spursu su preuzeli inicijativu i do kraja meča bili bolja ekipa. Gosti su forsirali šut, a ne dodavanja u reketu Hauardu i Gasolu, što je i razlog što su plej of otvorili porazom.

U ekipi San Antonija najbolji su bili Parker i Đinobili, koji su ubacili po 18 poena, pratio ih je Dankan sa 17, uz 10 skokova.
Kod Lejkersa Hauard se zaustavio na 20 poena, upisavši i 15 skokova, dok je Gasol imao po 16 poena i uhvaćenih lopti.

Lejkersi napravili duplo više grešaka od protivnika, čak 18, nijesu ostvarili prednost u skoku, a pogodili su samo tri trojke.

Majami je, i pored činjenice da je igrao loše (izgubili su 19 lopti i imali su slab procenat šuta), sa lakoćom savladao Milvoki. Lebron nije imao potrebe da forsira, tako da je potrošio najmanje lopti u svojoj istoriji u plej ofu. Meč je završio sa 27 poena, 10 skokova i 8 asistencija, ubacivši 9 od 11 šuteva. Tandem gostiju Dženings-Elis zajedno je ubacio 48 poena, ali i sami su svjesni da su u ovoj seriji osuđeni na neuspjeh.

Oklahoma je dočekala Hjuston, koji se dobro držao u prvom poluvremenu, ali u drugom Tandersi su slomili otpor gostiju i potvrdili ogromnu razliku u kvalitetu. Roketsi su imali kakav takav priključak na startu drugog poluvremena, ali onda je uslijedila serija poena Oklahome kada su došli i na plus 30.

Tandersi su imali preko 50 odsto  šuta, Durant je upisao 24 poena, a Vestbruk 19, uz 10 asistencija i 8 skokova.

Indijana je povela u seriji protiv Atlante, a istakao se Pol Džordž koji je ostvario tripl dabl, ali uz očajan procenat šuta. Pejsersi su djelovali mnogo bolje nego u finišu regularne sezone kada su izgubili pet od sedam mečeva.

Rezultati:

San Antonio - Lejkersi 91:79 (1:0)

Majami - Milvoki 110:87 (1:0)

Oklahoma - Hjuston 120:91 (1:0)

Indijana - Atlanta 107:90 (1:0)


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније