Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

30. 07. 2015. 22:06 >> 21:57

EUROLIGA RUSIMA

Diskvalifikacija se ne odnosi na klubove

Odluka Svjetske košarkaške federacije (FIBA) da diskvalifikuje Rusiju sa svih takmičenja ne odnosi se na ruske klubove tako da će oni moći da nastupe u evropskim kupovima, rekao je danas prvi čovjek Eurolige Đorđi Bartomeu.

"Želim da potvrdim da se ova oduka ne odnosi na učešće ruskih klubova u takmičenjima pod okriljem Eurolige", rekao je Bartomeu za agenciji Tass.

Tass je naveo i da se diskvalifikacija Rusije odnosi samo na zvanične, ali ne i na prijateljske utakmice.

FIBA je juče diskvalifikovala reprezentaciju Rusije sa Evropskog prvenstva, kao i svih međunarodnih takmičenja. Kako se navodi, Izvršni komitet FIBA-e donio je odluku da diskvalifikuje Košarkaški savez Rusije jer "nije član FIBA-e".

Ruski mediji spekulišu da je razlog diskvalifikovanja to što se 2013. Sud u Moskvi miješao u rad Saveza kada su u toj organizaciji održani predsjednički izbori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније