Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Blic ]

01. 08. 2015. 15:27 >> 15:17

RENOVIRANJE SAKRAMENTA

Divac na klupu doveo "lejdi Medžik"

Vlade Divac nastavlja da "renovira" Sakramento Kingse, u kojima je nedavno imenovan za potpredsjednik zadužen za sportska pitanja.

On je za pomoćnog trenera "kraljeva" doveo Nensi Liberman, 57-godišnju legendu američke ženske košarke koja je dvaput predstavljala SAD na Olimpijskim igrama, a koja će pomagati u radu glavnom treneru, Džordžu Karlu.

Kada je Libermanova ne tako davno pričala sa slavnim strategom Petom Rajlijem, on joj je pružio lekciju koja ju je i dovela u NBA.

"Rekla sam mu 'Znaš, stvarno bih voljela da budem trener', a on mi je odgovorio: 'Stvarno? Nensi, ako nešto želiš, moraš to i da kažeš ljudima'. Nijesam bila od tih koji se laktaju, samo sam pretpostavljala 'Pa, ja sam Nensi, u ovom sportu sam cijeli život, mora biti da svi znaju šta želim'. To je bilo apsolutno loše razmišljanje. Najvažnija stvar koja mi se potom desila je da sam počela da govorim o onome što želim. I, evo me", rekla je Nensi Liberman, koju u Americi još zovu i "lejdi Medžik".

Ona je tako postala druga žena u stručnim štabovima NBA, poslije Beki Hemon koja pomaže prvom treneru San Antonija, Gregu Popoviću. Njoj je uprava kluba povjerila vođenje tima na ljetnjoj ligi u Las Vegasu - na kome je ona Sparse odvela do titule.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније