RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/rss.html me http://www.rtcg.me/img/logo.png RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/rss.html Dubreta eliminisan u drugom kolu http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221431/dubreta-eliminisan-u-drugom-kolu.html Crnogorski džudista Anto Dubreta bez pobjede završio je nastup na Gran priju u Hagu. ]]>

On je na startu takmičenja u kategoriji do 100 kilograma bio slobodan, dok je u drugom kolu poražen od Njemca Filipa Galandija.

U drugom kolu juče su eliminisani Srđan Mrvaljević i Nikola Gardašević, a dan ranije Jusuf Nurković.

Turnir u Hagu okupio je 412 takmičara iz 62 države.

]]>
Sun, 18 Nov 2018 18:22:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221431/dubreta-eliminisan-u-drugom-kolu.html
Hiršer pobjedom otvorio novu sezonu http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221420/hirser-pobjedom-otvorio-novu-sezonu-.html Austrijski skijaš Marsel Hiršer, aktuelni šampion Svjetskog kupa, otvorio je novu sezonu pobjedom, pošto je danas trijumfovao u slalomu voženom u finskom Leviju. ]]>

Hiršer je do prve pobjede u novoj sezoni, a ukupno 59. u Svjetskom kupu, stigao s vremenom minut, 51 sekunda i četiri stotinki.

On je u obje vožnje današnjeg slaloma vodio veliku borbu sa svojim velikim rivalom, Norvežaninom Henrikom Kristofersenom.

Austrajinac je nakon prve vožnje imao sedam stotinki prednosti u odnosu na Kristofersena, a nakon druge devet.

Treće mjesto osvojio je olimpijski šampion, Šveđanin Andre Mirer s vremenom 1:52,45.

]]>
Sun, 18 Nov 2018 16:54:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221420/hirser-pobjedom-otvorio-novu-sezonu-.html
Preživjela strahovit udes tokom trke http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221413/prezivjela-strahovit-udes-tokom-trke-.html Sofija Florš, koja se takmiči za Van Amersfort preživjela je jezivu scenu tokom trke Formule 3 za Veliku nagradu Makaa u Kini. ]]>

Ona je pri velikoj brzini ispala u krivini, zakačila drugi bolid, što ju je doslovce lansiralo sa staze.

Preletjela je je sigurnosnu ogradu i nekako izvukla živu glavu, ali je prošla sa prelomom kičme. Prije nego što je izletjela u krivini ostala je bez točkova, a nije sigurno šta je tačno otkazalo kod automobila njemačke 17-godišnjakinje.

Njen tim je saopštio da je djevojka u stabilnom stanju i da je svjesna. Japanski vozač Šo Tsuboi, sa kojim se Sofija sudarila je takođe odvezen u bolnicu.

Pored njih su u bolnicu prevezena još dva fotografa i još jedan čovjek. Fotograf Minami Hirojuki ima potres mozga, a Čan Ča prelom jagodične kosti i posjekotine.

Drugi fotograf Čan Veng Vang ima oštećenja jetre. Trka je prekinuta istog trenutka i nastavljena sat kasnije.

]]>
Sun, 18 Nov 2018 14:43:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221413/prezivjela-strahovit-udes-tokom-trke-.html
Kuzman pobijedio Aleksića http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221385/kuzman-pobijedio-aleksica-.html Crnogorski kik bokser Janko Kuzman pobijedio je u Banja Luci, u meču za prestiž, Aleksandra Aleksića iz Srbije. ]]>

Do pobjede, u meču koji je održan u okviru manifestacije Spartan fajt najt ("Spartan fight night"), došao je nokautom u prvoj rundi.

Borba je biti održana u disciplini K 1, u kategoriji preko 91 kilogram.

To je njegova 23. pobjeda u 26. meču na profesionalnom ringu.

"Najavljivao je da će me pobijediti, ali nije uspio. Od početka meča nametnuo sam svoj tempo, koji Aleksić nije mogao da prati. Uslijedio je precizan udarac i još jedna pobjeda nokautom u nizu. Veliku zahvalnost dugujem svima koji su me podržavali tokom priprema i došli da me podrže u Banja Luci", kazao je Kuzman agenciji MINA.

Kuzman, koji je trener cetinjskog kik boks kluba Lovćen, decembra 2016. nakon četiri godine ponovo se vratio na ring. Tada je poslije samo 20 sekundi pobijedio Marka Malinića iz Bosne i Hercegovine.

Prošle godine u decembru pobijedio je Nemanju Kukića iz Srbije.

Kuzman je nekadašnji bokserski šampion SR Jugoslavije (2000) i Srbije i Crne Gore (2004).

]]>
Sun, 18 Nov 2018 10:00:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221385/kuzman-pobijedio-aleksica-.html
COK i Opština Bar rekonstruišu atletsku stazu http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221359/cok-i-opstina-bar-rekonstruisu-atletsku-stazu.html Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović i gradonačelnik Bara, Dušan Raičević potpisali su danas sporazum o saradnji za organizaciju Igara malih zemalja Evrope (IMZE), koje će naredne godine biti održane u Crnoj Gori. Tim sporazumom definisani su uslovi zajedničke rekonstrukcije atletske staze na stadionu u Baru, na kome će se tokom Igara održavati takmičenja u kraljici sportova. ]]> "Oština Bar će opredijeliti sredstva, a i COK će opredijeliti sredstva koja nedostaju, kolika god ona da budu, pa ćemo, vjerujem, zajedno pripremiti stazu za kvalitetno takmičenje koje nas očekuje naredne godine", kazao je Simonović.

Gradonačelnik Bara, istakao je da je potrebno značajno ulaganje u rekonstrukciju atletske staze.

"Narednih dana očekujemo početak pripremnih radova, kako bi bila spremna za takmičenja koja nas očekuju, ali i kako bi naša sportska infrastruktura bila prepoznata kao kvalitetna i u regionu i šire", kazao je Raičević.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su predsjednici Evropske atletske federacije Svein Arne Hansen, Balkanske atletske federacije, Dobromir Karamarinov i Atletskog saveza, Milorad Vuletić.

Hansen je kazao da Crna Gora ima mnogo talenata, ali da je potrebno obezbijediti im najbolje uslove.

"Sjajno je što se sve ovo događa u Baru, ali potreban je atletski stadion u Podgorici i to smo prenijeli ministru sporta i predstavnicima opštine Podgorica”, rekao je Hansen.

Karamarinov je naglasio da crnogorsku federaciju nazivamo malom, ali da riječ je o organizaciji koja je veoma aktivna i koja organizuje značajna takmičenja.

"Bar je divno mjesto, koje može da postane jedan od atletskih centara na Balkanu. Imaćemo odlične uslove, sjajno vrijeme i podršku opštine, olimpijskog komiteta, ali i pomoć međunarodnih organizacija", kazao je Karamarinov.

]]>
Sat, 17 Nov 2018 23:10:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221359/cok-i-opstina-bar-rekonstruisu-atletsku-stazu.html
Vuletić: Veliki praznik atletike i crnogorskog sporta http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221351/vuletic-veliki-praznik-atletike-i-crnogorskog-sporta.html Jubilej 70 godina od osnivanja Atlestkog saveza i 135 godina atletskog sporta u Crnoj Gori je veliki praznik crnogorske atletike i ukupno sporta u Crnoj Gori, kazao je predsjednik te asocijacije Milorad Vuletić. Vuletić je podsjetio da je prvi pisani dokument o atletskim nadmetanjima u Crnoj Gori pojavljuje aprila 1883. godine sa takmičenja koje je održano na Cetinju povodom dolaska Bugarskog Kneza Batenberg ]]>

On je naglasio da su prva zvanična atletska takmičenja u Crnoj Gori održana 1925. godine po tada važećim pravilima.

"Sticanjem državne nezavisnosti 21.maja 2006. godine, Atletski savez Crne Gore postao je punopravni član Svjetske, Evropske i Balkanske atletske federacije, Mediteranske atletske unije i Asocijacije malih zemalja Evrope", kazao je Vuletić na svečanosti povodom velikog jubileja.

On je podsjetio da je Marija Vuković u Monktonu 2010. postala svjetska juniorska prvakinja u skoku u vis, a godinu ranije na Evropskom prvenstvu za juniore u Novom Sadu osvojila je srebrenu medalju.

"Kristina Rakočević je u Bidgošću 2016. postala svjetska juniorska prvakinja u bacanju diska, dok je u Kaliu 2015.godine na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore osvojila dvije medalje – srebrenu u bacanju diska i bronzanu u bacanju kugle. Danijel Furtula je trostruki pobjednik Evropskog zimskog kupa u bacanjima u kategoriji mlađih seniora. U Talinu na Evropskom prvenstvu za juniore 2011. godine osvojio je srebrnu medalju u bacanju diska, dok je dvoje godine kasnije bio bronzani na EP za mlađe seniore", kazao je VUletić.

Prema njegovim riječima, Slađana Perunović, 2012. u Londonu i 2016. U Rio de Žaneiru, dok je Darko Pešić bio šesti u sedmoboju na prvenstvu Evrope u dvorani za seniore u Beogradu.

"Crnogorski atletičari su od obnove nezavisnosti na prvenstvima Balkana za seniore osvojili 34 medalje, za juniore 15, a za mlađe juniore 17 medalja. Na Igrama malih zemalja Evrope osvojeno je 25, na Evropskom omladinskom festivalu tri medalje, a postigli su ukupno 845 rekorda Crne Gore", rekao je VUletić.

Prema njegovim riječima, svi ti uspjesi utoliko su veći jer su ostvareni sa skromnim resursima.

"Ostvareni su sa skromnom finansijskom potporom uz značajan nedostatak atletskih borilišta, tako da su pomenuti rezultati ostvareni uz velko pregalaštvo i entuzijazam i sportista i sportskih poslenika. Koliko je truda, znanja i energije trebalo uložiti da bi svi ti rezultati bili za veliko poštovanje. Posebno, kada znamo da je Podgorica u kojoj živi trećina stanovnika Crne Gore, jedini glavni grad u svijetu bez atletske staze", rekao je Vuletić.

On vjeruje da će taj problem crnogorske atletike biti riješen u narednom periodu. Predsjednik Evropske atletske federacije Sven Arne Hansen, kazao je da je za njega Atletski savez jednako važan kao i asocijacije većih država – Rusije, Francuske, Španije, Italije i Njemačke.

"Moja želja je da svaki glavni grad neke države ima atletsku stazu ili stadion. Nadam se da će ministarstvo sporta pomoći rukovodstvu saveza da napravi stazu ili stadion. Nadam se da ću sljedeći put kada dođem u Crnu Goru biti u prilici da svečano otvorim stazu ili stadion", kazao je Hansen.

Predsjednik Balkanske atletske federacije, Dobromir Karamarinov kazao je da je ASCG veoma značajan dio asocijacije na čijem je čelu.

"Atletika u Crnoj Gori dobar je primjer kako mladi mogu da se bave sportom, iako nemaju baš najbolje uslove. ASCG je jedan od najaktivnijih saveza, a u više navrata su organizivali Prvenstva Balkana u polumaratonu i maratonu. Nadam se da će uskoro organizovati Balkansko prvenstvo u Crnoj Gori i da će dobiti novi stadion jer to zaslužuje", kazao je Karamarinov.

Ministar sporta, Nikola Janović kazao je da jubileji govore o tome da Crna Gora baštini tradiciju u tom sportu.

"Ne radi se samo o tradiciji, već o izuzetnim rezultatima, talentima i sportistima koji su na najbolji način promovisali Crnu Goru svih ovih godina. Posebno nas raduje što se sa sjetom ne moramo sjećati tih trenutaka, već možemo da uživamo u rezultatima atletičara. Imamo sjajnu generaciju koji nas oduševljavaju na svimtakmičenjima", rekao je Janović.

On je najavio da će Ministarstvo sporta još u značajnijoj mjeri podržati ASCG.

"Podgorica zaslužuje atletsku stazu. Atletičari zaslužuju uslove dostojne rezultatima kojim nas prezentuju u svijetu. Treba da se okrenemo djeci, da širimo bazu. Samo tako možemo doći do seniorskih rezultata", rekao je Janović.

Predsjednik CRnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović kazao je da je ASCG asocijacija koja ima izuzetne rezultate.

"Ti rezultati ostvareni su u gotovo nemogućim uslovima. To nas sve brine i okupira svih ovih godina. Nadam se da će se obežanja pretočiti u djela i da ćemo dobiti atletski stadion", kazao je Simonović.

U ime nagrađenih zahvalio se Furtula, navodeći da su atletičari Crne Gore u prethodnom periodu dali svoj maksimum da budu što bolji promoter Crne Gore.

"Nastavićemo sa još više truda i žara da u narednom periodu promovišemo našu državu. Moram iskoristiti priliku da se zahvalim Atletskom savezu na čelu sa Miloradom Vuletićem, koji je u prethodnom periodu doprinio da crnogorska atletika bude visoko pozicionirana na svjetskoj i evropskoj mapi", kazao je Furtla.

Atleski savez na prigodnoj svečanosti uručio je zahvalnice i predstavnicima atletskih saveza Srbije, Hrvatske, Albanije, Makedonije i Kosova, predstavnicima Glavnog grada Podgorice, Prijestonice Cetinje, opština Bar, Nikšić, Bijelo Polje, Mojkovac, Danilovgrad, Berane i Pljevlja.

Nagrađeni su i bivši i sadašnji takmičari i treneri, zaslužni sportski radnici i mediji.

]]>
Sat, 17 Nov 2018 19:27:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221351/vuletic-veliki-praznik-atletike-i-crnogorskog-sporta.html
Mrvaljević i Gardašević eliminisani u drugom kolu http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221334/mrvaljevic-i-gardasevic-eliminisani-u-drugom-kolu.html Crnogorski džudisti Srđan Mrvaljević i Nikola Gardašević u drugom kolu završili su nastup na Gran priju u Hagu. ]]>

Mrvaljević je na startu takmičenja u kategoriji do 81 kilogram bio slobodan, dok je u drugom kolu poražen od Rumuna Vlada Visana.

Na startu odmarao je i Gardašević u kategoriji do 73 kilograma, a u drugom kolu poražen je od Holanđanina Roja Šipera.

Holandski borac zaustavljen je već u narednom kolu, dok je Visan izborio meč za medalju.

Bez pobjede, nastup je juče završio i Jusuf Nurković, u kategoriji do 66 kilograma, porazom od ukrajinskog borca Bogdana Jadova.

Za sjutra, posljednjeg takmičarskog dana, zakazan je nastup Anta Dubrete, u kategoriji do 100 kilograma.

Dubreta je slobodan na startu, a u drugom kolu čeka boljeg iz duela Njemca Filipa Galandija i Kineza Huilina Lija.

Turnir u Hagu okupio je 412 takmičara iz 62 države.

]]>
Sat, 17 Nov 2018 15:45:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221334/mrvaljevic-i-gardasevic-eliminisani-u-drugom-kolu.html
Šifrin pobijedila u Leviju http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221332/sifrin-pobijedila-u-leviju.html Amerkanka Mikaela Šifrin pobjednica je prvog slaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u finskom Leviju. ]]>

Ona je bila vodeća i nakon prve vožnje, a do pobjede je došla u ukupnom vremenu minut, 32 sekunde i 51 stotinku.

Šifrin, koja je bila treća u veleslalomu na otvaranju sezone u Zeldenu, ostvarila je 44. pobjedu u Svjetskom kupu.

Slovakinja Petra Vlhova osvojila je drugo mjesto sa 58 stotinki zaostatka, dok je treća bila Švajcarkinja Bernadet Šild sa 78 stotinki slabijim vremenom od pobjednice.

Na četvrtom mjestu završila je Šveđanka Frida Hansdotir, peta je bila Švajcarkinja Vendi Holdener, a šesta Šveđanka Ana Sven Larson.

Levi će sjutra biti domaćin slaloma skijaša.

]]>
Sat, 17 Nov 2018 15:00:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221332/sifrin-pobijedila-u-leviju.html
Nurković zaustavljen u prvom kolu http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221271/nurkovic-zaustavljen-u-prvom-kolu.html Crnogorski džudista Jusuf Nurković u prvom kolu završio je nastup na Gran priju u Hagu. ]]>

On je danas na startu takmičenja u kategoriji do 66 kilograma poražen od ukrajinskog borca Bogdana Jadova.

Za sjutra zakazan je nastup Nikole Gardaševića u kategoriji do 73 i Srđana Mrvaljevića do 81 kilogram.

Gardaševića na startu čeka Holanđanin Roj Šiper, dok će se Mrvaljević boriti protiv Vlada Visana iz Rumunije.

U nedjelju, posljednjeg takmičarskog dana na tatami će Anto Dubreta, u kategoriji do 100 kilograma.

Dubreta na startu čeka boljeg iz duela Njemca Filipa Galandija i Kineza Huilina Lija.

Turnir u Hagu okupio je 412 takmičara iz 62 zemlje.

]]>
Fri, 16 Nov 2018 20:10:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221271/nurkovic-zaustavljen-u-prvom-kolu.html
Jedinstvo slavilo u Novom Pazaru, ide dalje http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221043/jedinstvo-slavilo-u-novom-pazaru-ide-dalje.html Odbojkaši bjelopoljskog Jedinstva plasirali su se u drugo kolo CEV kupa, pošto su u revanšu bili bolji od Novog Pazara. ]]>

Nakon pobjede u Bijelom Polju 3:1, crnogorski šampion slavio je i u dvorani Pendik 3:2.

Domaćin je poveo u setovima (26:24), al Jedinstvo je stiglo do preokreta (27:29 i 22:25) i već tada je bilo jasno da Bjelčošpoljci idu dalje.

Novi Pazar je potom izjednačio, a Jedinstvo je u petom setu bilo bolje 15:11 i upisalo i drugu pobjedu nad predstavikom Srbije.

Jedinstvo će u drugom kolu igrati sa ruskim Kuzbašom.

]]>
Wed, 14 Nov 2018 20:18:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/221043/jedinstvo-slavilo-u-novom-pazaru-ide-dalje.html
Budućnost se oprostila od evropske scene http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220921/buducnost-se-oprostila-od-evropske-scene.html Odbojkaši Budućnosti i u revanšu drugog kola Čelendž kupa su poraženi maksimalnim rezultatom od rumunskog Zalaua 3:0 (25:14, 25:14, 28:26), pa su se oprostili od evropske scene. ]]>

U prva dva seta domaćina je dominirao i prepustio našem timu svega 14 poena.

U trećem setu, Budućnost je pružila žestok otpor.

Podgoričani su prokockali tri set lopte, što je Zalau znao da kazni, slavi sa 28:26 i stigne do pobjede.

]]>
Tue, 13 Nov 2018 19:02:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220921/buducnost-se-oprostila-od-evropske-scene.html
Stipendije za Gojkovićku i Liješevića http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220861/stipendije-za-gojkovicku-i-lijesevica.html Ministar sporta Nikola Janović uručio je danas rješenja o utvrđivanju statusa perspektivnih sportista bokserima Bojani Gojković i Petru Liješeviću na osnovu kojih će narednih godinu dana primati stipendije Ministarstva sporta kao podsticajnu mjeru mladim sportistima. ]]>

Janović je podsjetio da su Gojkovićka i Liješević osvojili prestižne medalje, zlato i bronzu, na nedavnom Evropskom juniorskom prvenstvu u Rusiji čime su ostvarili prve značajne rezultate bokserske reprezentacije nakon dugog niza godina.

"Ovo je samo jedan u nizu benefita novog Zakona o sportu kojim država stimuliše rad i nagrađuje rezultate talentovanih mladih sportista koje postižu na međunarodnim takmičenjima predstavljajući svoju zemlju na najbolji mogući način", istaknuo je Janović.

]]>
Tue, 13 Nov 2018 11:49:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220861/stipendije-za-gojkovicku-i-lijesevica.html
Hamilton najbrži na Interlagosu http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220698/hamilton-najbrzi-na-interlagosu.html Vozač Mercedera Britanac Luis Hamilton pobijedio je u trci za Veliku nagradu Brazila na stazi Interlagos u Sao Paolu. ]]>

Drugo mjesto zauzeo je vozač Red Bula Maks Ferštapen, dok se na treći stepenik pobjedničkog postolja popeo vozač Ferarija Kimi Raikonen.

Trijumfom Hamiltona, ali i petim mjesto Valterija Botasa, Mercedes je osvojio tituu u šampionatu konstruktora, pošto sada imaju 67 bodova više od drugoplasiranog Ferarija.

Četvrto mjesto zauzeo je Danijel Rikardo iz Red Bula, a šesti je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija.

Trku je obilježio incident u 44. krugu kada je vozač Fors Indije Esteban Okon u drugoj krivini zakačio vodećeg u trci, Ferštapena, što je Hamilton iskoristio i "izbio" na prvo mjesto.

]]>
Sun, 11 Nov 2018 22:30:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220698/hamilton-najbrzi-na-interlagosu.html
EOK usvojio izvještaj COK-a http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220625/eok-usvojio-izvjestaj-cok-a.html Delegati Skupštine Evropskog olimpijskog komiteta (EOK) u Marbelji podržala je i usvojila izvještaj o napretku u organizaciji Igara malih zemalja Evrope u Crnoj Gori. ]]>

Igre su na programu od 27. maja do 1. juna naredne godine.

Izvještaj su delegatima predstavili direktor IMZE Crna Gora 2019, Igor Vušurović i projekt menadžer Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), Boris Sekulić.

Predsjednik COK, Dušan Simonović kazao je da su članovi Skupštine EOK kroz efektnu prezentaciju upoznati sa pređenim putem i urađenim poslom, kao i narednim obavezama koje nas očekuju do kraja maja 2019.

"Bio je to zaista uspješan nastup o čemu je svjedočio dug prijateljski aplauz i želja svih prisutnih da Igre u Crnoj Gori 2019. uspiju. Naročito je iskazana podrška i ponuda za svaku vrstu pomoći naših prijatelja iz malih zemalja Evrope i zemalja okruženja”, rekao je Simonović.

On je kazao da su i zu priliku iskoristili da razgovaramo sa svima koji su nam važni za događaj koji ih očekuje polovinom naredne godine.

Simonović, Vušurović i Sekulić sastali su se i sa predsjednikom Tehničke komisije IMZE Žan Pjerom Šebelom.

Na Skupštini EOK delegatima su predstavljene i prezentacije Olimpijskih igara u Tokiju 2020, Evropskih igara u Minsku 2019, EYOF-a 2019, kao i izvještaj Međunarodne anti-doping agencije (WADA).

Skupština EOK završava se u nedjelju.

]]>
Sat, 10 Nov 2018 21:40:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220625/eok-usvojio-izvjestaj-cok-a.html
Ženska ekipa u borbama poražena od Kine http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220496/zenska-ekipa-u-borbama-porazena-od-kine.html Ženska ekipa u borbama karate reprezentacije Crne Gore u drugom kolu završila je nastup na Svjetskom prvenstvu u Madridu. ]]>

Ekipa u sastavu Marina Raković, Dragana Konjević, Vasilisa Bujić i Ksenija Rajović poražena je danas u drugom kolu od Kine 2:0.

Crnogorski tim savladao je juče, na startu ekipnog takmičenja, Peru 2:1.

Kina nije uspjela da izbori finale, poražena je u narednom kolu od Egipta, čime je crnogorskoj ekipi zatvorila vrata repesaža.

Porazom ženske ekipe u borbama crnogorski karatisti završili su nastup na šampionatu svijeta bez medalje.

Selektor Žarko Raković kazao je da nije iznenađen rezultatom crnogorskih karatistkinja u Madridu.

"Nedostatak sredstava i odlazak bez trenera i stručne podrške na turnire Premijer lige, uslovili su poraze u prvim kolima i gubljenje samopouzdanja Marine Raković. Doveli smo u situaciju da jedan šampion ne može meč da dobije. Probaću da joj povratim samopouzdanje do Evropskog prvenstva, a ukoliko ne, ona će završiti karijeru”, kazao je Raković agenciji MINA.

On je naglasio da nije očekivao medalju, ali da jeste bolji rezultat.

“Da budem iskren od karatistkinja nijesam očekivao medalju. Vjerovao sam u Nenada Dulovića”, rekao je Raković.

On je, komentarišući ekipni nastup ženskog tima u borbama, kazao je da se osjetio izostanak Jelene Majsimović i Ane Drašković.

“Kako očekivati dobar rezultat od tima u kojem nijesu Maksimović i Drašković, sa Marinom Raković u stanju u kojem se nalazi. Tako se ne može napraviti rezultat, imamo četiri djevojke od kojih su dvije izuzeno mlade”, rekao je Raković.

Selektor u borbama za muškarce, Slobodan Vlahović kazao je da rezultat karatista u Madridu očekivan, navodeći da ostaje žal što Nenad Dulović nije ušao u borbu za medalju jer ga je dijelila samo jedna pobjeda.

“Svakako od njega se i najviše očekivalo u ovom trenutku i sa njegovim nastupom možemo biti zadovoljni. Naš naljbolji takmičar Mario Hodžić nije mogao dati svoj maksimum, jer duže vrijeme vuče povredu, pa i nijesmo očekivali da u takvom stanju može napraviti rezultat na SP”, rekao je Vlahović agenciji MINA.

On je kazao da su Almir Cecunjanin i Nikola Malović već u prvom kolu imali izuzetno kvalitetne borce i poraženi u neizvjesnim mečeima.

“Ukupan utisak je svakako da se uz više sportske sreće moglo i bolje. Slijede novi izazovi i šampionat Evrope već u martu naredne godine u Gvadalahari. Prije svega moramo oporaviti Hodžića i odraditi dobre pripreme sa podmlađeim sastavom”,kazao je Vlahović.

On je nglasio da je tokom šampionata u Madridu dogovorena saradnja o zajedničkim aktivnostima sa savezima država regiona.

]]>
Fri, 9 Nov 2018 14:58:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220496/zenska-ekipa-u-borbama-porazena-od-kine.html
Džudistima zabranjeno da se takmiče u drugim sportovima http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220418/dzudistima-zabranjeno-da-se-takmice-u-drugim-sportovima.html Internacionalna Džudo Federacije (IJF) isključivo zabranjuje da džudo takmičari takmiče u drugim sportovima, saopštili su i Džudo saveza Crne Gore i apelovali na reprezentativce da vode računa o pravilima i kodeksima krovnih institucija tog sporta. ]]>

Iz Džudo saveza su kazali da je ta crnogorksa asocijacija obavezna da poštuje kako Statute IJF i Evropska džudo unija (EJU), tako i sva ostala jasno definisana pravila tih krovnih institucija džudo sporta.

Kako su naveli, takmičari koji se ogluše o navedena pravila Sportska komisija IJF-a neće biti rangirani na Olimpijskoj listi.

“Tako se među takmičarima koji ne poštuju navedena pravila IJF i EJU našao, između ostalih, i takmičar Arso Milić koji je učestvovao na zvaničnom Džiju-džicu prvenstvu Evrope koje se održalo u Poljskoj, čime je sam sebe eliminisao sa OI liste 2020”, kaže se u saopštenju.

Iz Džudo saveza su kazali da je, iako upoznat sa pravilima IJF, takmičare vodio na druga takmičenja i trener Zdravko Milić iz Podgorice koji je više puta suspendovan od Disciplinske komisije, a prošle
godine mu je izrečena zabrana vršenja svih funkcija u savezu u trajanju od pet godina.

“Džudo savez Crne Gore apeluje na sve reprezentativce da vode računa o pravilima i kodeksima Svjetske i Evropske džudo federacije, kojih smo u obavezi svi zajedno, kako savez tako i klubovi, treneri i takmičari, da se strogo pridržavamo”, zaključuje se u saopštenju.

]]>
Thu, 8 Nov 2018 21:29:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220418/dzudistima-zabranjeno-da-se-takmice-u-drugim-sportovima.html
Ženska ekipa u drugom kolu, kataši eliminisani http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220386/zenska-ekipa-u-drugom-kolu-katasi-eliminisani.html Ženska ekipa u borbama plasirala se u drugo kolo, dok je muški kata tim karate reprezentacije Crne Gore eliminisan u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Madridu. ]]>

Ekipa u sastavu, Marina Raković, Dragana Konjević, Vasilisa Bujić i Ksenija Rajović, na startu ekipnog takmičenja savladala je Peru 2:1.

Ekipno takmičenje biće nastavljeno sjutra, a protivnik crnogorskoj selekciji biće Kina, koja je u prvom kolu pobijedila Venecuelu 2:0.

Muški kata tim u sastavu, Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač, nezasluženo je poražen od Kolumbije 3:2.

Kolumbija je u narednom kolu izgubila od Japana 5:0, čime je crnogorskom timu zatvorila vrata repesaža.

Crnogorski kataši debitovali su na šampionatu svijeta, a posljednja dva Evropska prvenstva, u Izmitu prošle i Novom Sadu ove godine, završili su kao petoplasirani.

Član kata tima, Vuković kazao je da su nepravedno poraženi i da Kolumbija ničim nije zaslužila da pobijedi.

“Izenađeni smo rezultatom i razočarani. Izgubiti na takav način na Svjetskom prvenstvu je zaista nezamislivo. Dok je takvog navlačenja sudija i sudijskih grešaka takmičenja gube smisao. Zadovoljan sam kako smo odradili i to je bilo jedno od naših najboljih izvođenja te kate”, kazao je Vuković agenciji MINA.

Selektor Jugoslav Bukilić kazao je da sudije protiv Kolumbije nijesu bile objektivne.

"Očekivao sam sigurnu pobjedu našeg tima protiv Kolumbije, ali sudije nijesu bile objektivne. Imali smo kvalitet da se primaknemo borbi za medalju, ali jednostavno nismo mogli protiv sudija", rekao je Bukilić.

On je naglasio da su crnogorski kataši u sve tri konkurencije mogli više.

"Radulović je zaustavljena u četvrtom kolu tijesnim rezultatom 3:2. Vojvodic je poražen u drugom kolu od odličnog takmičara iz Hong Konga. Primijetno je da u velikim mečevima ne trpimo pritisak kako bi trebalo, pa se to puno odrazi na cjelokupan utisak koji takmičari ostavljaju na sudije", kazao je Bukilić.

Za danas je predviđeno i prvo kolo takmičenja u borbama ekipno, a crnogorski karate predstavljaće ženska ekipa u sastavu Marina Raković, Dragana Konjević, Ksenija Rajović i Vasilisa Bujić.

Ekipna takmičenja u borbama, u obje konkurencije, biće nastavljena sjutra.

U subotu su na programu mečevi za medalju i finala u katama i borbama pojedinačno, dok će u nedjelju biti poznati osvajači medalja u katama i borbama ekipno.

]]>
Thu, 8 Nov 2018 16:59:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220386/zenska-ekipa-u-drugom-kolu-katasi-eliminisani.html
Jedinstvo bolje od Novog Pazara http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220320/jedinstvo-bolje-od-novog-pazara.html Odbojkaši Jedinstva pobijedili su večeras Novi Pazar u Bijelom Polju sa 3:1 u setovima, u prvoj utakmici prvog kola Kupa Evropske odbojkaške konfederacije (CEV). ]]>

Prvaka Crne Gore do pobjede je predvodio Bojan Strugar sa 16 poena, a slijedili su ga Ivan Andonov i Vuk Medenica sa po 12.

Samed Halilović bio je najefikasniji kod Novopazaraca sa 12 poena, dok su po 10 upisali Vanja Eremić i Nikola Živanović.

Revanš u novopazarskoj dvorani Pendik na programu je 14. novembra, a bolji iz dvomeča igraće u šesnaestini finala Kupa CEV protiv ruskog Kuzbaša iz Kemerova. 

]]>
Wed, 7 Nov 2018 21:56:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220320/jedinstvo-bolje-od-novog-pazara.html
Dulović zaustavljen u četvrtom, Hodžić u prvom kolu http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220281/dulovic-zaustavljen-u-cetvrtom-hodzic-u-prvom-kolu-.html Crnogorski karatista Nenad Dulović nastup na Svjetskom prvenstvu u Madridu završio je u četvrtom, a Mario Hodžić u prvom kolu. ]]>

Dulović je na startu takmičenja u kategoriji do 60 kilograma pobijedio malezijskog karatistu Prema Kumara Selvama 6:2, dok je u drugom bio ubjedljiv protiv Elvisa Ramića iz Sjedinjenih Američkih Država 5:0.

Sudijskim izjašnjavanjem eliminisao je u trećem kolu Rusa Jevgenija Plakutina 3:2, nakon što je borba završena neriješeno (2:2).

Od borbe za polufinale odvojio ga je poraz od Đovanija Martineza iz Venecuele 4:1.

Martinez nije uspio da izbori finale, čime je Duloviću onemogućio nastavak takmičenja i kroz repesaž borbu za medalju.

Drugi crnogorski predstavnik drugog takmičarskog dana, Mario Hodžić poražen je u prvom kolu kategorije do 67 kilograma od Marokanca Ajuba Zakarije 6:2.

Marokanski borac nije uspio da se domogne finala čime je Hodžiću zatvorio vrata repesaža.

U četvrtak će na borilište muški kata tim u sastavu Mijat Vojvodić, Vladimir Mijač i Srđan Vuković

Prvi rival crnogorskim katašima biće Kolumbija.

Član kata tima, Vladimir Mijač kazao je da su na Svjetsko prvenstvo dosli maksimalno spremni i motivisani.

“U proteklom periodu trenirali smo jako kvalitetno, što i želimo da pokazemo sjutra na tatamiju. To je nas debitantski nastup na šampionatu svijeta. Konkurencija je izuzetno jaka, daćemo sve od sebe da postignemo najbolji mogući rezultat”, kazao je Mijač agenciji MINA.

Crnogorski kataši na posljednja dva šampionata bili su petoplasirani.

Za sjutra predviđeno je i svečano otvaranje šampionata.

U petak je na programu takmičenje u borbama ekipno, a crnogorski karate predstavljaće ženska ekipa u sastavu Marina Raković, Dragana Konjević, Ksenija Rajović i Vasilisa Bujić.

U subotu su zakazani mečevi za medalju i finala u katama i borbama pojedinačno, dok će u nedjelju biti poznati osvajači medalja u katama i borbama ekipno.

Crnogorska karate reprezentacija i jučerašnji prvi takmičarski dan završila je bez medalje.

U represažu zaustavljena je bronzana sa prošlog šampionata svijeta iz Linca, Marina Raković, Biserka Radulović u katama nastup je završila u četvrtom, Dragana Konjević i kataš Mijat Vojvodić u drugom, a borbaši Almir Cecnjanin (preko 84) i Nikola Malović (do 84) u prvom kolu.

]]>
Wed, 7 Nov 2018 18:31:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220281/dulovic-zaustavljen-u-cetvrtom-hodzic-u-prvom-kolu-.html
"Hamiltonu će trebati druga vrsta motivacije" http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220267/hamiltonu-ce-trebati-druga-vrsta-motivacije.html Legendarni vozač Formule 1 Alan Prost rekao je danas da će petostrukom svjetskom šampionu Luisu Hamiltonu iz Mercedesa možda trebati drugačija vrsta motivacije za narednu sezonu. ]]>

Hamilton je ove sezone osvojio petu šampionsku titulu i izjednačio se sa Huanom Manuelom Fanđom, a ispred je samo Mihael Šumaher sa sedam titula. Britanac se, kao i prethodnih sezona, borio za titulu sa Sebastijanom Fetelom iz Ferarija, a titulu je obezbijedio u Meksiku, dvije trke prije kraja.

"Ove godine sam već govorio, kada ste Sebastijan ili Luis nemate problema sa motivacijom pošto ste obojica četvorostruki svjetski prvaci i znate da ćete se boriti za titulu. Jedan može da osvoji titulu a poslije toga, sve je na ličnom nivou. Da li je cilj da osvojiš sedam ili ne? Mislim da im je cilj da ponovo budu svjetski šampioni i vidjećemo šta će se dogoditi sljedeće godine", rekao je Prost za Autosport.

"Da to je prvi korak, lična odluka. Kada si petostruki šampion, onda razmišljaš o šestoj, ne razmišljaš o sedmoj ili osmoj. Na primjer, sljedeće godine mogu da se promijene prvila i uvijek možete da imate dodatnu motivaciju", dodao je Prost.

On je naveo da će sigurno doći trenutak kada će se Hamilton jednoga dana probuditi i reći: "Da li želim to da ponovim".

Prost je rekao da je Hamilton obavio skoro savršen posao ove godine.

"Ovo je možda jedna od njegovih najboljih sezona, pošto je borba trajala od početka do kraja. Ono što tražite od vozača i ekipe, je mješavina stabilnosti, konstantnosti, da ne pokušava da osvoji neke glupe bodove kada ne može, pošto nekada morate da prihvatite da ste osvojili drugo, treće ili četvrto mjesto", rekao je Francuz.

On je dodao da je Hamilton bio najbolji kada je bilo najpotrebnije, ali i da je iskoristio greške Ferarija i Fetela, prije svega u Bakuu, Njemačkoj i Kini.

"Šta onda radite, da li ih jače pritisnete? Zbog toga su Hamilton i njegova ekipa bili dobri u ovoj sezoni", rekao je Prost.

On je rekao da je teško porediti Hamiltona sa prethodnim šampionima Formule 1.

"Teško je porediti generacije, ali Luis je sigurno jedan od najboljih, ako ne i najbolji u svojoj generaciji", naveo je Prost.

]]>
Wed, 7 Nov 2018 15:32:00 +0100 Ostali sportovi http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/220267/hamiltonu-ce-trebati-druga-vrsta-motivacije.html