Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

RTCG [ Balkan Handball ]

05. 10. 2015. 13:29 >> 13:26

UŠAO U ISTORIJU

Lazarov postigao hiljadu golova u Ligi šampiona

Rukometaši Barselone su sinoć ostvarili trijumf na teškom gostovanju u Segedu (30:28), a još jedno odlično veče imao je Makedonac Kiril Lazarov, koji je dostigao četvorocifreni broj golova u elitnom takmičenju, što će teško biti dostižno konkurenciji u bliskoj budućnosti.

Vrlo izjednačen duel na kraju je otišao na stranu gostiju koji su u završnici uspjeli da sačuvaju malu prednost. Tokom drugog poluvremena Barselona je u nekoliko navrata imala tri gola prednosti, ali nije uspjela da u potpunosti prelomi utakmicu.

Lazarov je postigao pet golova na tom meču, od čega dva posljednja za pobjedu sa kojima je ušao u istoriju rukometa kao jedini igrač koji je postigao hiljadu golova u Ligi šampiona.

 

*Hiljaditi gol Lazarova u LŠ, kojim je probio magičnu granicu i ušao u anale:

Iskusni Makedonac igra svoju 15. sezonu u Ligi šampiona, koju je prvi put osvojio tek ove godine. Ima dvije titule najboljeg strijelca u elitnom takmičenju, 2006. sa Vespremom (86 golova), i 2008. u dresu Zagreba (96 golova).

Ovo je treći istorijski podvig makedonskog majstora – 2009. u Zagrebu, postao je najbolji strijelac Svjetskih prvenstava sa 92 gola. Tri godine kasnije, na Evropskom šampionatu u Srbiji, postigao je 61 gol, što je najbolje ostvarenje na šampionatima „starog kontinenta“.

Što se tiče sinoćnjeg derbija sa Segedom, osim Lazarova, po pet golova mađarskom timu su postigli Jiha, Tomas i Entrerios, dok su kod PIK Segeda odlični bili Kalman i Baloh sa po sedam pogodaka, a Bombač se jednom manje upisao u strijelce.

Treće kolo EHF Lige šampiona u grupama A i B kompletirano je sinoćnim utakmicama.

Vardar je slavio u Kristijanštadu (30:25), dok je Monpelje došao do prvih bodova furioznim finišom protiv KIF Koldinga 30:25. Francuski vicešampion je meč završio serijom 6:0...

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније