Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

09. 11. 2015. 18:49 >> 18:38

NA KONGRESU U SOČIJU

RS Kosova postao član IHF-a

Rukometni savez Kosova postao je ravnopravni član Svjetske rukometne federacije (IHF).

Odluka o članstvu Kosova donijeta je na 35. Kongresu IHF-a koji se od održava u rukosm gradu Sočiju, gde je Kosovo predstavljao generalni sekretar saveza Izet Đinovci i predsjednik Eugen Saraćini.

Kosovo je prije nešto više od godinu postalo i član Evropske rukometne federacije (EHF), pa je prijem rukometnog saveza te zemlje u IHF bilo očekivano.

Osim Kosova u IHF su primljeni i Nauru, Tonga, Južni Sudan, Američka Samoa, Palau i Gvineja.

"Ovo nije samo privilegija, nego i šansa", rekao je predsjednik Rukomenog saveza Tonge, zemlje u kojoj su najpopularniji "engleski" sportovi, kao što je ragbi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније