Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

20. 12. 2015. 19:32 >> 19:33
22

NAKON SP

"Lavicama" teži put do OI

Pobjeda Norveške u finalu svjetskog prvenstva otežala je put rukometašicama Crne Gore ka Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Lavice će od 17. do 20. marta u Rumuniji igrati sa domaćinom, Danskom i Urugvajem, a prva dva mjesta donose vizu za Rio de Žaneiro.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore nastup na Svjetskom prvenstvu u Danskoj završila je na osmom mjestu. Crnogorske rukometašice poražene su danas u Herningu, u meču za sedmo mjesto, od Francuske 34:23 (20:13).

Izabranice selektora Dragana Adžića plasmanom u četvrtfinale ostvarile su najveći uspjeh na šampionatima svijeta i obezbijedile plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio De Žaneiru.

Nastup su završile sa pet pobjeda, tri poraza i remijem.

Francuska je danas nadigrala oslabljenog rivala, u 24. minutu stekla je prednost od osam golova (18:10), razliku je u 34. iznosila devet (23:14), u 41. deset golova (27:17), a na kraju 11 golova.

Neagu najbolji strijelac prvenstva

Rukometašica Budućnosti Kristina Neagu najbolji je strijelac Svjetskog prvenstva za rukometašice.

Neagu je sa sa Rumunijom osvojila bronzanu medalju, a prvenstvo je završila sa 63 pogotka i tako prestigla našu Jovanku Radičević, koja je dala 60 pogodaka.

Radičević je danas u borbi za sedmo mjesto postigla sedam golova u porazu od Francuske (34:23).



 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније