Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

rtcg.me

17. 01. 2016. 18:17 >> 19:00
1

NAJBOLJA PARTIJA SEZONE

Adžić: Prevazišli smo sve probleme

Nakon fenomenalne pobjede nad Vardarom (31:19), trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić istakao je današnji meč bio jedan od većih izazova kod kuće, s obzirom na broj povrijeđenih igračica i ambijent koji je stvoren vezan za sudije, sestre Bonaventura, koje crnogorski navijači pamte po suđenju u finalu Olimpijskih igara u Londonu.

"Djevojke su prevazišle te probleme i dale trenutni maksimum", kazao Adžić nakon meča.

Istakao je da su njegove igračice odigrale najbolju utakmicu ove sezone.

"Hvala i publici. Posebno mi je zbog njih drago što smo odigrali ovako, što smo im uzvratili na ovaj način pošto su ispoštovali sve što se tiče odnosa prema sudijskom paru", naglasio je Adžić.

Budućnost je diktirala ritam od starta meča. Vardar je uspio da napravi seriju na startu drugog poluvremena kada su sestre Bonaventura za sedam minuta isključile tri igračice "plavih".

Adžić je kazao da su se posebno pripremili za kriterijum suđenja, kako bi u odbrani igrali na ivici faula. Zadovoljan je jer su pokazali da mogu da se prilagode sudijskom kriterijumu sestara Bonaventura.

"Drago mi je i zbog narednih utakmica koje će nam one suditi, pošto su nabolji ženski sudijski par koji sudi u završnicama. To što se potencira na našoj grubosti naravno nije istina. Radimo na tom segmentu i želimo da na terenu pokažemo da je to samo jedna posvećenost igri u odbrani. Zahvalan sam djevojkama što su večeras u tome uspjele i zaustavile Vardar na samo 19 golova", istakao je trener šampionki Evrope.

Rukometašice Budućnosti sada očekuje tronedjeljna pauza. Naredni meč igraju 7. februara, protiv Midtjilanda u Danskoj. Tu pauzu iskoristiće za oporavak povrijeđenih igračica.

Adžić je kazao da Marta Žderić, Kinga Ahruk i Kristina Neagu sigurno neće moći da treniraju čitave naredne nedjelje.

"Sigurno da će nam prijati pauza. Posebno ćemo se spremiti za Midtjiland. Mislim da smo se sa danas osvojena dva boda primakli željenom cilju, a to je da budemo među prve dvije ekipe u grupi", izjavio je Adžić.

Cvijić: Nije moglo bolje

Pivot Dragana Cvijić bila je zadovljna nakon ubjedljive pobjede.

"Mislim da nije moglo bolje. Stvarno je bilo uživanje igrati, posebno pred ovakvom publikom. Drago mi je sto smo nakon onakvog poraza u Đeru uspjeli da se vratimo i odigramo jako tešku utakmicu protiv Vardara koji ima izuzetno jake igračice", istakla je reprezentativka Srbije.

Napad je večeras funkcionisao odlično, sve igračice su bile razigrane, a Cvijić je postigla sedam golova.

"Sve smo dale po gol, od lijevog do desnog krila. Trebalo nam je još malo vremena da bi se sve kockice složile, ali to vrijeme je došlo i sada treba samo da nastavimo s dobrim radom", kazala je Cvijić.

Bulatović: Na vrijeme smo probile barijeru

Desni bek Katarina Bulatović koja je šest puta zatresla protivničku mrežu, kazala je da su ”plave” nakon uvodnih minuta probile barijeru i igrale sve bolje kako je utakmica odmicala, a zahvalila se i publici na sjajnoj podršci i činjenici da je sve proteklo u najboljem redu.

"Bilo je teško na početku, ali smo na vrijeme probile barijeru i zaigrale na potrebnom nivou u odbrani, a bile smo i mnogo efikasnije u napadu. Sjajan je osjećaj poslije izdanja koje smo prikazale u drugom poluvremenu. Hvala navijačima što su došli da nas podrže, pokazali su još jednom da su najbolji u Evropi i drago mi je što je sve proteklo u najboljem redu i bez i najmanjeg ispada. Sve igračice su dale doprinos, to je ono što treba da nas krasi i u narednim mečevima", kazala je Bulatović, prenosi klupski sajt.

Slovenačka reprezentativka Neli Irman bila je oduševljena podrškom navijača u ”Morači”, a istakla je da je sjajna odbrana bila ključna da se ostvari ubjedljiv trijumf protiv kvalitetnog protivnika.

"Atmosfera u ”Morači” je bila sjajna. Do sada sam u ovoj dvorani igrala protiv Budućnosti, a nakon ovog meča mi je jasno da ova publika jednostavno nosi domaći tim do pobjede. Odbrana je bila na visokom nivou i rezultat je ubjedljiva pobjeda. Marta je bila sjajna na golu, pokazali smo da smo tim i moramo da nastavimo u istom ritmu i u narednim mečevima", izjavila je Slovenka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније