Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavila R.B.

25. 06. 2016. 15:35 >> 15:17

ODLUKA IO EHF-A

Budvani bez kvalifikacija za LŠ

Odlukom Izvršnog odbora Evropske rukometne federacije (EHF), predstavnici Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije neće se moći takmičiti u Ligi šampiona za rukometaše, čak ni u kvalifikacijama.

Tako će Budvanska rivijera, Izviđač iz Ljubuškog i Vojvodina iz Novog Sada ostati bez prilike da se bore za jedno od dva mjesta koja, kroz kvalifikacije, vode do grupne faze Lige šampiona, prenijela je Anadolija. Iako iz krovne kuće evropskog rukometa još uvijek nije stigla zvanična potvrda, ovi klubovi će vjerovatno imati pravo nastupa u Kupu EHF. 

Naredne sezone u Ligi šampiona učestvovaće 28 klubova, a već sada je poznato 26 timova koji će igrati grupnu fazu. Kroz dvije kvalifikacione grupe samo će još dva kluba moći da se domognu elitnog društva. 

Sistem takmičenja ostaće isti, pa će tako klubovi od samog starta grupne faze biti podijeljeni na one koji spadaju u sami vrh i one koji će svoju priliku tražiti iz sjene. U grupama „A“ i „B“ biće elitni klubovi koji će se boriti za direktan plasman u četvrtfinale, odnosno za osminu finala.

Pobjednici grupa će se plasirati u četvrtfinale, dok će oni koji zauzmu pozicije od drugog do šestog mjesta u osminu finala. U grupama „C“ i „D“ osim dva kvalifikanta biće klubovi koji nešto slabije kotiraju u Evropi. Njih 12 podijeljenih u dvije grupe sa po šest timova boriće se za dva mjesta u osmini finala 

U kvalifikacijama osam klubova će biti podijeljeno u dvije grupe iz kojih će samo pobjednici u grupnu fazu Lige šampiona. 

Žrijeb kvalifikacija održaće se 29. juna u Beču, a žrijeb za grupnu fazu 1. jula u danskom Glostrupu. Takmičenje u grupnoj fazi počeće 16. septembra ove godine, a „Final-four“ je na rasporedu 6. i 7. juna 2017. godine. Naslov šampiona Evrope braniće poljski Vive Tauron Kielce. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније