Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

17. 10. 2016. 14:49 >> 14:39
2

NE MOŽE NA DVA FRONTA

Vujović više nije trener Zagreba

Crnogorski stručnjak Veselin Vujović napustio je klupu Zagreba nakon očajnog početka sezone.

"Uprava kluba misli da je glavni uzrok, kao i uvjek: Koliko para, toliko muzike. Mi nijesmo imali toliki budžet koliki zaslužuje trener kakav je Vujović, pa smo ga pustili u slovenačku reprezentaciju kako bi mogao da zaradi. To je funkcioniralo jedno vrijeme, ali kad su počele Olimpijske igre, kada je ekipa bila bez njega tri mjeseca, pokazalo se kao promašaj. Ovaj potez je potez za budućnost", poručili su iz Zagreba na konferenciji za novinare i dodali da se nadaju da će se Vujović nekada vratiti kao trener Zagreba, prenosi Index.hr.

Sportski direktor kluba, Božidar Jović, smatra da Vujović nije jedini krivac.

"Trener nije jedini krivac zbog loših rezultata. Krivi su i igrači koji ne igraju na nivou kao prošle godine, a novim igračima treba vremena da se uklope", rekao je Jović.

Do izbora novog trenera ekipu će voditi pomoćni trener Andrija Nikolić.

Vujović prihvatio dio odgovornosti

Zagreb je predvođen Vujevićem u prethodne dvije sezone bio hit u Europi, ali na startu ove izgubio je sva četiri meča u Ligi šampiona.

Crnogorski trener smatra da je i sam kriv jer nije mogao da bude 24 sata na raspolaganju klubu. Na startu ove sezone ostao je bez nekoliko bitnih igrača, a novi se nijesu pokazali kao pojačanja.

"Ja sam sigurno jedan od krivaca, ali ima više faktora. Nije Zagreb toliko loš, ali su druge ekipe s drugim budžetima i s velikim pojačanjima otišle naprijed, a mi nismo ispratili taj trend. Ni ja nijesam mogao da budem 24 sata tu, jer vodim i reprezentaciju Slovenije", rekao je Vujović za RTL.

Nekada najbolji rukometaš planete se nada da će se jednog dana vratiti na klupu Zagreba.

"Ovo za mene ne znači zbogom Zagrebu, znači doviđenja. Ja očekujem da će Zagreb igrački i finansijski stati na noge i da će napraviti ozbiljnu i dobru ponudu Veselinu Vujoviću, te da ću opet biti dio velikog projekta i kluba i pozdraviti se sa svim Zagrepčanima i svima koji vole rukomet kad god se sretnemo", poručio je Vujović.

Zagreb je nakon četiri kola na posljednjem mjestu grupe B Lige šampiona bez bodova. U idućem kolu za nedjelju dana dočekuje Vardar.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније