Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavio: P.R.

05. 12. 2016. 19:25 >> 19:05
1

MEČ NIJE PRIJAVLJEN

Saslušani rukometaši, organizatoru prekršajna

Nikšićka policija uzela je izjave od učesnika incidenta na rukometnoj utakmici između Nikšića 2014 i Morače 2015. Organizator će biti prekršajno procesuiran jer nije prijavio održavanje meča Centru bezbjednosti Nikšić.

Podsjetimo, utakmica sedmog kola Druge crnogorske lige, između rukometaša Nikšića i Morače, prekinuta je deset sekundi prije kraja zbog opšte tuče na terenu. U trenutku prekida gostujući tim vodio je 23:21.

Iz Uprave policije navode da je Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić u 21 sat i 35 minuta obaviještena anonimno da je u sali Sportskog centra u Nikšiću došlo do svađe i tuče.

"Policijski službenici CB Nikšić su u službene prostorije doveli učesnike događaja – igrače i sa njima obavili razgovore. Od ovih lica su uzete izjave na zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina. Tokom ovih dešavanja u sali Sportskog centra u Nikšiću dva lica su zadobila lake tjelesne povrede – jedan igrač RK 'Nikšić 2014' i jedan igrač RK 'Morača 2015'", navode u saopštenju.

Ističu da će organizator biti prekršajno procesuiran jer nije podnio prijavu za održavanje rukometne utakmice Centru bezbjednosti Nikšić.

"Organizator navedene utakmice, RK 'Nikšić 2014', će biti prekršajno procesuiran shodno Zakonu o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, zato što nije ostvario saradnju sa nadležnim organom radi realizacije mjera i naloga koji se odnose na održavanje javnog reda i mira, a što je bila zakonska obaveza organizatora", dodaju u saopštenju.

Dodaju da je o incidentu obaviješten državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, koji će se o pravnoj kvalifikaciji događaja izjasniti nakon dodatno prikupljenih obavještenja i izuzimanja i pregledanja video zapisa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније