Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

18. 01. 2017. 22:47   >>  23:31

SP U FRANCUSKOJ

Hrvati, Njemci, Španci i Danci i dalje maksimalni

Rukometaši Hrvatske opravdali su ulogu favorita u duelu sa Čileom u utakmici 4. kola grupe C Svjetskog prenstva Francuskoj. Popularni "Kauboji" igrali su u rezervnom sastavu, pošto su odmarali najbolje igrače za duel Njemačkom, ali su ipak upisali ubjedljvu pobjedu - 37:22 (17:9).

Hrvati su dominirali od prvog minuta i pokazali da su ubjedljivo bolji od igrača slavnog Španca Matea Geraldea.

Najefikasniji je bio Lovro Mihić sa osam golova uz maksimalan učinak. Pet pogodaka postigao je Lovro Jotić, a po četiri Marko Mamić, Željko Musa i Josip Božić Pavletić.

Strijelce Čilea predvodili su Ervin Feuhtman i Esteban Salinas sa po četiri pogotka.

Hrvati će u posljednjem kolu, u direktnom okršaju protiv Njemačke, tražiti prvo mjesto u grupi i lakši žrijeb u nokaut fazi.

Njemačka je danas savladala reprezentaciju Bjelorusije sa 31:25 (16:16), pa je uz Francusku, Hrvatsku, Španiju i Dansku ostala kao peta reprezentacija s maksimalnim učinkom u dosadašnjem dijelu turnira.

Najbolji strijelci Njemačke bili su Uve Genshajmer s osam i Stefen Fat sa šest golova.

Danska je pobjedom nad Bahreinom od 30:26 osigurala prvo mjesto u grupi D, dok je Švedska protiv Katara takođe upisala ubjedljiv trijumf - 36:25 (19:12).

Rukometaši Makedonije su ostavili odličan utisak u duelu sa favorizovanom Španijom. Makedonci su u finišu prvog poluvremena vodili sa tri pogotka razlike. Dva sjajna cepelina u režiji Kirila Lazarova i krila Manaskova i Georgievskog doveli su balkanski tim na 14:11 u 26. minutu, ali su Španci uspjeli da izjednače do kraja poluvremena.

Makedonci su pružili dobar otpor i u prvoj polovini nastavka, da bi "furija" u posljednjih 15 minuta prelomila meč sa nekoliko lakih golova. Na kraju, Španija je ostvarlia sigurnu pobjedu od četiri gola razlike - 29:25 i tako zadržala stoprocentni učinak pred posljednje kolo.

Makedonci sjutra protiv Islanda moraju da izbore makar bod, kako bi se zadržali na trećem mjestu a tako izbjegli duel sa Francuskom u osmini finala i otišli na megdan Norvežanima.

Sjajno krilo Španije, Valero Rivera bio je nezaustavljiv u finišu, ukupno je postigao 11 golova, a istakao se i golman Gonsalo Peres de Vargas sa 13 odbrana. Kod Makedonije bolji od ostalih bili su predvodnik selekcije Kiril Lazarov sa šest, Nikola Markoski sa pet i Filp Mirkulovski sa četiri gola.

Egipat je savladao Argentinu sa 31:26 (13:10) i tako srušio posljednju nadu "gaučosima".

Najboljoj afričkoj selekciji na ovom šampionatu je to treći trijumf u grupi D, uz jedini poraz od vodeće Danske, pa će sa Šveđanima odlučivati ko će s 2. mjesta na tabeli u nokaut fazu. Argentici su ostali i bez teoretskih šansi za plasman u osminu finala, te im je preostala samo direktna borba za peto mjesto u grupi i utješnu pobjedu protiv Bahraina u posljednjem kolu.

Elbasuni, Šebib i Sanad su predvodili listu strijelaca pobjedničkog sastava sa po pet golova, dok je kod Južnoamerikanaca Federiko Viera čak 12 puta zatresao protivničku mrežu.

Mađari su lako došli do pobjede u duelu sa Saudijskom Arabijom - 37:24 (17:10).

U sastavu Ćavija Sabatea najefikasniji bio je Gabor Ćasar sa devet golova, ispred Guljaša, Banidija i Lekaija koji su postigli po četiri. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Almohsin sa sedam golova.

Mađarska je upisala drugi trijumf na šampionatu, pa bi pobjedom u posljednjem kolu potvrdila treće mjesto u grupi C, iza Hrvatske i Njemačke, selekcija koje će podijeliti prvo i drugo mjesto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније