Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

12. 06. 2013. 21:36 >> 22:00
9

KVALIFIKACIJE ZA EP

"Lavovi" srušili Nijemce i otišli na EP

Crna Gora nije htjela da zavisi od drugih, već je fenomenalnom partijom savladala Njemačku sa 27:25 i obezbijedila odlazak na Evropsko prvenstvo.

Meč je otvorio Vajnhold sjajnim golom sa devet metara, a prvo osjetnije vođstvo imali su Nijemci nakon kontre Greckog u petom minutu (3:1). Ipak, naši su se trgli nakon isključenja Hasa postigli tri uzastopna gola – Mrvaljević iz sedmerca, Igor Marković i  Grbović za prvo vođstvo „crvenih“.

Potom se igralo gol za gol do sredine poluvremena, da bi kapiten Mrvaljević zbog grubog faula i prigovora dobio kaznu od četiri minuta. Vincek je doveo Njemačku u vođstvo od 6:5, a Stevan Vujović izborio sedmerac, koji je na isteku 18. minuta promašio Igor Marković.

Međutim, raspoloženi Mijatović je odbranio zicer Klajnu, a Stevan Vujović pogodio u situaciji 6 na 5 i izjednačio na 6:6. Do 8:8 je bila rezultatska klackalica, da bi Nijemci preko Vinceka i Klajna drugi put došli do dva gola prednosti, što je natjeralo selektora Kastartovića, da zatraži tajm-aut 10:8.

Minut odmora je urodio plodom, jer je Crna Gora golovima Lasice, Ševaljevića i Mrvaljevića, uz sjajne odbrane Mijatovića ponovo izjednačila (11:11). Ni tajm-aut gostiju nije poremetio furiozni finiš izabranika Zorana Kastratovića. Mijatović je „spustio roletnu“ njemačkim bekovima, a Mrvaljević i Grbović zaključili seriju od 5:1, pa je Crna Gora na poluvrijeme otišla sa sjajnih dva gola prednosti 13:11.

U prvih pet minuta nastavka razigrao se Grecki, pa su Nijemci u 35. minutu stigli do izjednačenja 14:14. Ipak, to nije pokolebalo naše momke, koji su zahvaljujući tandemu Mijatović (fenomenlne odbrane) i Lasica (dvostruki strijelac) vratili dva gola prednosti 16:14.

Potom je isključen Ševaljević, ali je Crna Gora nastavila u dobrom ritmu i pogotcima Perišića i Kapisode održali dva gola prednosti (18:16).

Nakon promašaja Šmita, Ševaljević je „crvenima“ donio rekordna tri gola prednosti u 43. minutu 19:16. U tim trenucima „voda je ušla u uši“ njemačkom timu, nijesu imali rješenje za našu pokretljivu odbranu,a Kapisoda je svojim drugim golom povećao na 20:16.

Ali Nijemci se nikad ne predaju i to su još jednom dokazali – sa tri gola u četiri minuta smanjili su na 20:19, pa je Kastratović u 49. minutu pozvao tajm-aut. To je urodilo plodom, naši su stegli odbranu, a na drugoj strani su pogađali Grbović (sjajna asistencija Mrvaljevića) i Ševaljević, za 22:19, a do kraja je ostalo osam minuta.

Mijatović je odličnom odbranom zaustavio Glandorfa, pa su naši u posljednjih pet minuta ušli sa vođstvom 23:21. Grbović je vratio tri gola prednosti, a Mijatović novom majstorijom na golu demoralisao Njemce. Smanjio je Šmit, a „pancere“ je dotukao Milašević golom nakon fenomenalnog solo prodora 25:22 (57. minut). Tu su Nijemci „digli“ ruke od meča, pa je Crna Gora rutinski privela meč kraju i proslavila odlazak na drugo uzastopno veliko takmičenje.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније