Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavio: P.R. [ Mina ]

18. 04. 2017. 14:53   >>  14:51

BULATOVIĆ PORUČILA

"Budućnost ima tim za velika djela"

Budućnost ima tim za velika djela i to će potvrditi na finalnom turniru Lige šampiona u Budimpešti, kazala je desni bek podgoričkog tima Katarina Bulatović.

Budućnost će voljom žrijeba u polufinalu turnira, kao i prošle godine igrati sa Đerom.

Ona smatra da je duel Budućnosti i Đera finale prije finala.

"Vjerujem da smo iskusnije za godinu, pametnije i da nećemo praviti iste greške kao prošle sezone. Treba da odigramo kao posljednjih nekoliko utakmica bez stresa, imamo ekipu koja može mnogo u ovom sastavu, zreli smo za velika djela i vrijeme je da to pokažemo. Naravno bez pritiska, jer najbolje igramo kada smo rasterećene", kazala je Bulatović nakon žrijeba.

Ona nije žljela da odgovori na pitanje da li je Đer favorit protiv Budućnosti, navodeći da je mađarski tim pokazao možda i najviše ove sezone.

"To je ekipa koja je po meni pružila možda i najviše ove sezone, ali nije nepobjediva. Daćemo sve od sebe da se nađemo u finalu. Imali smo uspona i padova, ali smo poslije dvije utakmice pronašli rješenje kako treba da igramo i samo treba da se držimo toga. Da razmišljamo samo o nama i rezultat će doći", kazala je Bulatović.

Lijevo krilo Itana Grbić kazala je da je žrijeb u Budimpešti omogućio podgoričkom timu da se revanšira Đeru za prošlogodišnji poraz.

"Ponovo igramo sa Đerom. Imamo priliku da im vratimo dug od prošle godine. Nadam se da će biti naš dan, a motiva neće faliti. Đer je jedan od favorita, ali daćemo sve od sebe da dođemo do finala. Domaćin želi finale, ali ga želimo i mi.
Nadam se da ćemo nastaviti seriju dobrih rezultata", kazala je Grbić.

Budućnost i Đer na finalnom turniru boriće se za treću titulu prvaka Evrope. Podgorički tim najbolji je bio 2012. i 2015, dok je Đer šampionski trofej osvajao 2013. i 2014. godine.

Crnogorski i mađarski velikan odigrali su 16 mečeva. Budućnost je dobila tri, Đer je slavio u devet mečeva, dok su četiri završena bez pobjednika. Budućnost i Đer bili su akteri velikog finala Kupa pobjednika kupova 2006. godine, u kojem je podgorički tim bio uspješniji.

Prva utakmica u Podgorici završena je 25:25, dok je u revanšu, dan uoči referenduma o nezavisnosti, Budućnost slavila 26:23. Budućnost je bila uspješnija i u dvomeču finala Lige šampiona 2012.

Đer je u Vespremu, u prvom meču, pobijedio 29:27, dok je Budućnost u revanšu slavila 27:25 (13:12) i zahvaljujući većem broju datih golova u gostima osvojila trofej.

Đeru je pripao finalni duel završnog turnira 2014. godine, koji je dobio 27:21 i osvojio drugu, posljednju titulu prvaka Evrope.

Prošle sezone, Đer je dobio međusobni duel u polufinalu završnog turnira 21:20. Bili su rivali i u Glavnoj rundi, a obje ekipe ostvarile su pobjede pred svojim navijačima.

Đer je u svojoj dvorani slavio 22:20, a Budućnost u Podgorici 25:22. U drugom polufinalu, kao iprošle godine, sastaće se Vardar i Bukurešt.

Vardar je jedini tim među učesnicima završnog turnira koji nije bio šampion Evrope, a četvrti put uzastopno igraće na finalnom turniru.

Bukurešt je zvanični šampion Evrope, koji je u prošlogodišnjem finalu, nakon boljeg izvođenja sedmeraca, pobijedio mađarski Đer 29:26 i prvi put u klupskoj istoriji osvojio trofej.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније