Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

29. 05. 2017. 17:32 >> 17:04

TRAŽE PODRŠKU OD EHF

RSCG: Igrači da ne mijenjaju reprezentacije

Rukometni savez će Izvršnom komitetu Evropske rukometne federacije (EHF) dostaviti predlog za izmjenu predmetnih pravila, kojim bi bilo definisano da ukoliko igrač nastupi u seniorskoj kategoriji gubi pravo nastupa za selekcije drugih država.

To je saopšteno nakon sastanka predsjednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG), Zorana Radojičića sa predsjednikom Svjetske rukometne federacije (IHF), Hasanom Mustafom.

Navodi se da je RSCG, na osnovu komunikacije sa drugim savezima, dobio podršku za taj predlog i da želi da upozna federaciju svog kontinenta na sjednici 23. i 24. juna u Zagrebu.

"Računamo na podršku EHF, prije nego što uputimo predlog za izmjenu pravila Vijeću Svjetske rukometne federacije. Taj organ svjetske kuće rukometa, u čijoj nadležnosti su i sporna pravila, održaće sastanak u avgustu i donijeće konačnu odluku o predlogu RSCG", piše u saopštenju iz crnogorske asocijacije.

Po važećim propisima IHF igrač može nastupiti za drugu reprezentaciju ukoliko proteknu tri godine od njegovog posljednjeg nastupa za domicilnu nacionalnu selekciju, uz uslov da je minimum dvije godine živio u zemlji za koju želi da ostvari pravo nastupa.

"To pravilo uzrokovalo je odliv igrača ne samo iz crnogorske, već i iz drugih reprezentacija", piše u saopštenju.

Navodi se da su reprezentativci najkvalitetniji igrači u koje su klubovi i RSCG ulagali značajna sredstva kroz treninge, obuke, nastupe na turnirima, šampionatima i njihovim odlaskom crnogorski rukomet trpi posljedice.

"Imajući za svoju obavezu razvoj i zaštitu interesa našeg sporta, RSCG će pokrenuti inicijativu za izmjenu Pravila o pravu nastupa igrača, kako u seniorskoj, tako i u mlađim kategorijama", piše u saopštenju.

Navodi se da se na predlog Mustafe inicira bliža saradnja saveza država bivše Jugoslavije.

"Prvi korak bilo bi organizovanje sastanka u septembru u Podgorici, uz pokroviteljsvo Svjetske rukometne federacije, na kome bi se potpisao Protokol o saradnji tih saveza, čime bi se i formalizovala, ali i intezivirala saradnja koja je i sada na kvalitetnom nivou", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније