Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

06. 06. 2017. 14:36 >> 15:26

SLAVLJE U SKOPLJU

Spektakularan doček rukometaša Vardara

Rukometaši Vardara, novi prvaci Evrope, doputovali su danas u Skoplje iz Kelna, a na međunarodnom aerodromu "Aleksandar Veliki" dočekalo ih je na stotine navijača koji su ih pozdravljali pjesmom i bakljama. Autobus s rukometašima u pratnji navijača prošao je ulicama Skoplja, do glavnog gradskog trga gdje je priređen centralni događaj i proslava titule.

Evropski rukometni šampioni su u 11.15 sletjeli na skopski aerodrom "Aleksandar Veliki", odakle su do centra grada stigli otvorenim turističkim autobusom u bojama kluba, a uz put su ih na prilazu gradu pozdravljali brojni građani okupljeni oko autuputa i po mostovima.

Trofej je iz aviona iznio srpski rukometaš Ilija Abutović. "Ovo smo čekali nekoliko godina, osjećaj ne nevjerovatan. Bilo je teško, imali smo moćne protovnike, kao što su Barselona i PSŽ, ali smo zaslužili trofej. Vardar ima veliko srce", rekao je vidno uzbuđen Abutović. 

Prije ulaska na centralni gradski trg, rukometaši Vardara su prošli kroz trijumfalnu kapiju "Porta Makedonija". Rukometaši su na Trgu Makedonije dočekani ovacijama.

Tokom priprema za doček rukometaša na Trgu Makedonije desio se se manji incident, kada je u blizini bine za doček kamion prednjim točkovima propao kroz zemlju, odnosno šaht "parterne fontane".

U dramatičnoj finalnoj utakmici igranoj u nedjelju u Kelnu, makedonski tim pobijedio je favorizovani PSŽ, rezultatom 24:23. Igrač odluke bio je hrvatski reprezentativac Ivan Čupić, koji je sa zvukom sirene u posljednjem sekundu meča postigao gol za ogromno slavlje navijača skopskog kluba.

Vardar je tako postao tim iz tek šeste zemlje Evrope koji je uspio da osvoji najeminentnije rukometno klupsko takmičenje Starog kontinenta.

Rukometaši su istakli da je njihova pobjeda na u Ligi šampiona rezultat timskog rada i međusobnog prijateljstva. "Ovo je sve normalno. Ovo je sve normalno", rekao je za medije srpski rukometaš Mijajlo Marsenić tokom vožne autobusom na pitanje kako mu izgleda doček oduševljenih građana.

Organizator igre Vardara Luka Cindrić je ocijenio da osvojena titula evropskog šampiona predstavlja orgroman uspjeh za rukomet i sport u Makedoniji.

Za makedonski klub nastupa crnogorski reprezentativac Vuko Borozan, koji je pobjedi nad PSŽ-om doprinio sa tri gola.

Predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov će, nakon dočeka, članove kluba odlikovati medaljom za zasluge, a Rukometnom klubu Vardar će biti uručeno i veliko priznanje "Povelja Republike Makedonije".

Na aerodromu su rukometaše, zajedno sa građanima, dočekali predsjednik rukometne federacije Makedonije Živko Mukaetov, gradonačelnik Skoplja Koce Trajanovski i direktor Agencije za sport i mlade Marjan Spaseski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније