Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ rtcg.me, mina ]

25. 06. 2017. 19:22   >>  22:14

ZVANIČNO

RSCG produžio ugovor sa Đukićem

Rukometni savez Crne Gore produžio je ugovor sa selektorom muške reprezentacije Draganom Đukićem do završetka Evropskog prvenstva za juniore koje će se održati u julu 2018. godine u Podgorici.

Predlog predsjednika saveza Dragana Radojičića da se produži ugovor sa srpskim stručnjakom Upravni odbor je jednoglasno usvojio na današnjoj sjednici.

„Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore Zoran Radojičić nedavno je u Zagrebu (gdje je održan žrijeb za EP seniora) razgovarao sa selektorom muške reprezentacije Crne Gore Draganom Đukićem o rezultatima i uspjehu u proteklim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Analiziran je dosadašnji rad, plasman seniora na EP, a Radojičić je nakon toga predložio Upravnom odboru da se sa Đukićem nastavi saradnja sve do završetka Evropskog prvenstva za juniore – 2018. godine. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen na današnjoj elektronskoj sjednici UO RSCG, pa će Đukić do završetka Evropskog prvenstva za juniore (domaćin je Podgorica – 2018. godine) biti na čelu svih muških selekcija Crne Gore”, navodi se u saopštenju RSCG.

Đukić je odveo "lavove" na Evropsko prvenstvo uprkos tome što je naša selekcija nakon dva odigrana kola osvojila samo bod. Pod njegovim vođstvom Crna Gora je upisala dvije pobjede i dva remija i kao drugoplasirana izborila plasman na šampionat Starog kontinenta.

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C sa Njemačkom, Slovenijom i Makedonijom.

Iz RSCG saopšteno je da je Evropska rukometna federacija podržala predlog crnogorske asocijacije da igrači više ne mogu da mijenjaju reprezentacije, o čemu će Svjetska rukometna asocijacija odlučivati 17. avgusta.

„Izvršni komitet EHF, na sjednici u Zagrebu, jednoglasno je donio odluku da Evropska rukometna federacija podrži predlog Rukometnog saveza Crne Gore o IHF Eligibilty code-Pravilnik o nastupu igrača. RSCG je predložio da igrači, koji upišu jedan nastup za neku seniorsku reprezentaciju, više nemaju pravo da mijenjaju dres nacionalnog tima", piše u saopštenju RSCG.

Navodi se da je Izvršni komitet EHF odlučio da Evropsko prvenstvo u rukometu na pijesku u junu 2018. godine bude održano u Ulcinju.

Biće to prvi zvanični turnir rukometa na pijesku u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније