Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ zrkb.me ]

07. 10. 2017. 21:53 >> 22:05

ADŽIC OCIJENIO

Potvrda da ova generacija ima veliki potencijal

Ponosan sam na mlade djevojke koje su preuzele odgovornost i potvrdile da imaju potencijal, kazao je trener Dragan Adžić nakon pobjede Budućnosti protiv Bitighajma u prvom kolu Lige šampiona. U premijernom meču nove generacije dvostrukog šampiona Evrope nakon odlaska ključnih igračica iz prethodnih sezona, ”plave” su pružile sjajno izdanje i ubjedljivijim trijumfom protiv šampiona Njemačke pokazale da mogu da bude konkurente u 22. sezoni podgoričkog kluba u elitnom klupskom takmičenju.

"Mnogo puta sa bio ponosan u karijeri, ali ovog puta sigurno posebno. Ovo je pionirski projekat u svijetu sporta jer je ovoliki broj igračica koje su preuzele odgovornost. Zato je ovo pionirski projekat u svijetu sporta, a ne samo rukometa. Možete samo da zamislite koliko je mladim igračicama bilo teško da na ovaj način odigraju ovu utakmicu. To nije lako razumijeti i zato sam ponosan na sve njih, počev od najiskunije Darli Zokebi de Paule, preko Batinović, kapitena Raičević, pa do najmlađe Godeč koja se upisala u strijelce sa samo 16 godina. U drugom poluvremenu imali smo 20-ak minuta nešto lošijeg izdanja i to je potvrda da će ova ekipa imati oscilacija u igri, ali moramo spremni na to. Ostaje da se vidi kakvo je stanje sa povredama koje su doživjele dvije ljevoruke igračice – Malović i Premović. Srećan sam zbog publike koja je mogla da vidi borbenost našeg mladog tima i nema sumnje da je ovo recept za vraćanje publike u ”Moraču”. Ovo je prvi korak i potvrda da ova generacija ima veliki potencijal, ali očekuje nas težak i zahtjevan put i moramo da budemo svjesni toga, kako bi ovu mladost držali čvrsto na zemlji", kazao je Adžić.

Kapiten Milena Raičević sjajno je predvodila tim do pobjede protiv njemačkog šampiona.

"Presrećna sam nakon odličnog izdanja i ubjedljive pobjede. Drago mi je da smo u novom i podmlađenom sastavu ubjedljivo slavile protiv Bitighajma. Od početka smo jako ušle u utakmicu, u nastavku nam se desio pad u igri, ali mislim da ne bi trebalo da bude zamjerki zbog toga. Pobijedili smo i srećne smo zbog toga, večeras uživamo, a onda se okrećemo narednom protivniku. Navijača je bilo malo više nego u posljednjim utakmicama, ali vjerujem da smo borbenošću i željom zaslužile više publike u narednim duelima", kazala je Raičević.

Najefikasnija u našem timu bila je Đurđina Jauković koja je postigla devet pogodaka.

"Ponosna sam na sve djevojke i na stručni štab poslije ovakvog izdanja. Zahvalnost i navijačima, zaista smo uživale u svakom trenutku na terenu. To se i vidjelo jer nijednog trenutka nijesmo posustale iako se desio pad u drugom poluvremenu. Zasluženo smo slavile ubjedljivu pobjedu", kazala je Jauković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније