Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

13. 10. 2017. 18:59   >>  18:29 3

POTVRDITI POTENCIJAL

"Plave" na velikom ispitu u Norveškoj

Rukometašice Budućnosti igraće u sjutra u Kristijansandu sa norveškim Vajpersom utakmicu drugog kola D grupe Lige šampiona.

Izabranice Dragana Adžića na startu nove sezone elitnog takmičenja savladale su Bitighajm (32:24) pred svojim navijačima i u odličnom raspoloženju očekuju duel protiv tima koji je plasman u grupnu fazu izborio kroz kvalifikacije, ali koji ima ambiciju da se plasira u glavnu rundu. Vajpers je na startu kao gost poražen od francuskog Meca (30:22), a trener Adžić ističe da će njegove izabranice biti na velikom ispitu u Norveškoj, ali vjeruje da mogu da se suprotstave kvalitetnom rivalu ukoliko budu na nivou iz duela protiv Bitighajma.

"Na gostovanju Vajpersu u timu neće biti Sanje Premović koja ima povredu lijeve ruke, ali očekujem da će se priključiti timu u ponedjeljak u sklopu priprema za gostovanje Mecu. Ostale igračice su spremne i u dobrom raspoloženju očekujemo duel protiv odličnog tima. Vjerujem da možemo da potvrdimo dobru formu i to protiv tima koji ima veliko iskustvo i kvalitet, a koga smo dobro skenirali tokom protekle sedmice. Polovina norveške reprezentacije je u Vajpersu i to dovoljno govori kakav nas ispit očekuje, ali to je ujedno i prilika da steknemo novo iskustvo i da se ponovo prikažemo u dobrom svjetlu. Uvijek je ključno da odbrana bude na visokom nivou, jer onda dolazimo i do lakih golova u napadu. Vajpers je bez sumnje tim koji se neće zadovoljiti samo plasmanom u grupnu fazu, očekujemo da će pred svojim navijačima imati veliki motiv da dođu do prve pobjede i jasno je da moramo biti na visokom nivou", kazao je Adžić, objavljeno je na klupskom sajtu.

U premijernom meču mladog tima u novoj sezoni Lige šampiona, ”plave” su pružile sjajno izdanje protiv Bitighajma i potvrdile da i ova generacija ima veliki potencijal.

Adžić međutim, ističe da će sada protivnici drugačije posmatrati Budućnost i da će maksimalno respektovati naš tim sa željom da slome otpor njegovih izabranica.

"Izdanje protiv Bitighajma je definitivno recept za naredne mečeve. Uvijek mora da postoji doza oprema kada se radi o mladom timu kao što je naš i za očekivati je da bude padov au grupnoj fazi, iako radimo sve da se to ne desi. Naša priprema za meč mora da bude i na višem nivou nego što je to bilo protiv Bitighajma iz razloga što nas sada protivnici drugačije gledaju. Više nas ne gledaju samo kao mladu ekipu, već kao mladu ekipu koja ima kvalitet i karakter. Nadam se da ćemo to dokazati na terenu i u narednim mečevima. Vjerujem da ćemo nastaviti da rastemo kao tim kako sezona bude odmirala i radujem se okršaju protiv tima za koji nastupaju sestre Lunde, kao i iskusna Suland. Tu je i još nekoliko mladih igračica na kojima počiva budućnost igre norveške reprezentacije, pa je sigurno da ćemo biti na velikom ispitu", zaključio je Adžić.

Utakmica Vajpers – Budućnost počinje u 16 sati.

U drugom meču te grupe, tri sata kasnije u Ludvigsburgu, sastaće se Bitighajm i Mec.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније