Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavio P.R.

21. 10. 2017. 19:41 >> 19:17
9

LIGA ŠAMPIONA

"Plave" poražene u Mecu

Rukometašice Budućnosti poražene su večeras u Mecu od istoimenog francuskog tima 27:23 (13:10), u utakmici trećeg kola D grupe Lige šampiona.

Rukometašice Budućnosti doživjele su drugi poraz u Ligi šampiona. Nakon odličnog izdanja u prvom poluvremenu i vođstva (9:8) u 23. minutu, ”plave” su imale dva napada da povedu dva razlike, ali nijesu uspjele, nakon čega je francuski tim napravio seriju 11:2 i u 38. minutu stekao nedostižnih osam golova viška (19:11).

Iako su pružile značajno bolje izdanje nego u prethodnom duelu u gostima protiv norveškog Vajpersa, Milena Raičević i saigračice ponovo su skupo platile pad u igri na početku drugog poluvremena kada su imale veliki pad u igri koji je protivnik koji ima velike ambicije u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja znao da kazni i dođe do treće pobjede, kojom je potvrdio da je najbliži osvajanju prvog mjesta u grupi.

Tim Dragana Adžića je prišao na 24:21 u 56. minutu, pojavila se nada da je moguće da se stigne do boda, ali je presudilo neiskustvo, jer je Tatjana Brnović grubim faulom zaslužila isključenje. U Ligi šampiona slijede dvije sedmice pauze, a novi duel Budućnosti i Meca na programu je 4. novembra u Podgorici.

Kristina Laslo je bila najefikasnija u našem timu sa sedam golova (svih sedam sa sedmerca), dok su Itana Grbić i Đurđina Jauković po četiri puta zatresle protivničku mrežu. Darli Zokebi de Paula imala je devet odbrana, uključujući i dva sedmerca.

U pobjedničkom timu najbolja je bila Ana Gros koja je postigla 10 golova, dok je crnogorska reprezentativka Marina Rajčić imala 14 odbrana, uključujući i sedmerac.

Nakon dva izjednačenja na početku (1:1, 2:2), Mec je sa dva gola Gros koja je pogodila iz sedmerca, a potom i nakon što joj je Zokebi de Paula odbranila šut sa sedam metara, došao do dva gola prednosti (4:2) u 10. minutu.

Ramusović je smanjila na 4:3, ali je francuski tim još tri puta imao dva gola prednosti (5:3, 6:4, 7:5). Uslijedio je i period najbolje igre našeg tima u prvom poluvremenu i tri vezana pogotka (dva iz sedmerca Laslo, potom Jauković), za prvo vođstvo (8:7) u 20. minutu.

Nakon pogotka Raičević, ”plave” su ponovo imale minimalnu prednost (9:8) u 23. minutu, ali su greškama u napadu dozvoljavale protivniku da drži priključak, umjesto da uvećaju prednost.

Laslo je četvrtim golom iz sedmerca donijela izjednačenje (10:10) u 27. minutu i to je bilo sve od Budućnosti u prvom poluvremenu, jer je domaćin postigao tri vezana gola za najveću prednost u prvih 30 minuta – 13:10.

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao domaćinu koji je iskoristio veliki pad u igri našeg tima i u 38. minutu došao do osam golova prednosti (19:11) u 38. minutu, nakon što je Smits svojim šestim pogotkom zaključila seriju 9:1 koja je započeta u 27. minutu.

U tom periodu samo je Malović zatresla mrežu protivnika, pa se ponovio scenario iz prethodnog kola, kada je loš početak drugog poluvremena u duelu protiv Vajpersa, odveo ”plave” u ubjedljiv poraz u Kristiansandu.

Sa tri vezana gola (Laslo sedmerac, potom Ramusović i Grbić), ”plave” su smanjile zaostatak na pet golova (19:14), ai je Mec zahvaljujući sjajnoj Gros održavao sigurnu prednost.

Posljednji tračak nade da se može do velikog boda u Mecu javio se u 56. minutu, kada je Laslo sa sedam metara zaključila seriju 5:1, za ”minus tri” (24:21).

U narednom napadu, pivot Brnović je zaradila isključenje, a Gros svojim desetim pogotkom otklonila dileme oko pobjednika.

MEC – BUDUĆNOST 27:23 (13:10)

MEC – ”Arena Mec”. Gledalaca: 4. 266. Sudije: Horvat, Marton (Mađarska). Sedmerci: Mec 6 (3), Budućnost 8 (7). Isključenja: Mec 4, Budućnost 8 minuta.

MEC: Rajčić (13 odbrana i sedmerac), Dos Reiš, Edviž, Gros 10 (1), Zadi 2 (1), Flip, Nokandi, Uet 6 (1), Landre, O. Kanor 1, Kifer, Smits 7, Sajka, Mobon, Lusijano 1.

BUDUĆNOST: Zokebi de Paula (sedam odbrana i dva sedmerca), Batinović, Ujkić 1, Jauković 4, Pletikosić, Laslo 7 (7), Godeč, Malović 3, Premović, Brnović, Pavićević 1, Ramusović 2, Raičević 1, Grbić 4.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније