Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavio: P.R.

23. 11. 2017. 13:08   >>  13:31 4

PRIPREME U BARU

Despotović: Čudno je bez Adža

Rukometna reprezentativka Crne Gore, Jelena Despotović, kaže da je čudno bilo na treningu bez Dragana Adžića, koji joj je bio trener od malena.

Osmina finala je ranije projektovana, ali je utisak, ako se u grupi „crvene“ budu dobro kotirale, da mogu dalje. Ko zna, možda i četvrtfinale bude dostižno, piše Arena.

Tim prije, jer su se u nacionalni tim vratile Katarina Bulatović i Jovanka Radičević i donijele iskustvo koje će mlađim djevojkama na terenu mnogo značiti. Istina, u našem taboru, kojeg će sa klupe voditi novo lice - Šveđanin Per Johanson, oprezno gledaju na predstojeće takmičenje, koje nije kvalifikaciono za Olimpijske igre.

Pravu sliku doneke će dati prvi meč u Njemačkoj, u kojem će Crnogorke (2. decembra) odmjeriti snage sa Dankinjama. Ova reprezentacija na prethodnom velikom takmičenju, na šampionatu Evrope, osvojila je bronzanu medalju.

Tada je pala velika Rumunija sa Kristinom Neagu. Na ispitu će biti i Johanson, koji je prvi trening sa selekcijom Crne Gore odradio prije dva dana u barskoj „Topolici“. I ne samo stručni dio tima, već i neke djevojke od kojih se očekuje da nose igru i opravdaju reputaciju sa kojom su došle u reprezentaciju.

One mlađe mogu da uče i pokažu da se na njih, u olimpijskom ciklusu, najozbiljnije mora računati. Trenutno u Baru novi selektor radi sa 18 igračica. Konačan spisak za Njemačku, vjerovatno će se brzo otkriti.

"Čudno je bilo bez Adža, od malena je moj trener. U šoku sam bila jer do posljednjeg ništa nijesam znala. Mislim da sam posljednja saznala za promjenu. Baš čudno", kazala je Jelena Despotović.

Ona je sa Krima stigla na pripreme.

"Čula sam za novog selektora da je maksimalno profesionalan, pokušaće da pomogne. Rekao je da možemo da smatramo i da gledamo na obojicu kao da su iz Crne Gore, jer će se na taj način ophoditi prema nama. Imali smo sastank, pričali i za sada je sve ok", dodala je Despotović.

Despotović otkriva da im je Šveđanin rekao da će da proba da zadrži dobre stvari iz vremena Dragana Adžića.

"Selektor je kazao da će da proba da zadrži neke naše dobre stvari, da će probati da utiče na nas da prihvatimo neke njegove. Nada se da će biti dobro i vjeruje da ćemo se naći na pola puta. Nije došao da sve promijeni. Zna našu istoriju, zna kako igramo rukomet, poznaje nas kao narod, zna da smo temperamentni i da ovo nije Skandinavija. Koliko mi se čini, Johanson je došao pripremljen. Poruka bi bila da neće sve iz korijena da mijenja, zadržaće naše dobre stvari i probati da ubaci nešto novo, što će pomoći", zaključila je Despotović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније