Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavio: B.V.

29. 11. 2017. 09:25 >> 08:57

RADOJIČIĆ UOČI SP

Ne smijemo slaviti poraze

Predsjednik Rukometnog saveza Zoran Radojičić, pred subotnji nastup ženskog nacionalnog tima na Svjetskom šampionatu u Njemačkoj, kazao je da evropska i olimpijska medalja iz 2012. godine obavezuju na najbolje rezultate.

 

Upitan zbog čega je smijenjen Dragan Adžić, Radojičić je kazao da u Savezu nijesu bili nezadovoljni učinkom i radom bivšeg selektora.

"Suština je u tome što nijesmo mogli da dozvolimo da nacionalni tim putuje u oslabljenom sastavu. Uostalom, prethodni šampionat Evrope je pokazao da je nešto nedostajalo. Da li je falilo volje? Možda vođa tima? Ili je nedostajao uzvišeni cilj da se može bolje i više, pa smo u pojedinim momentima i poraz proslavljali? Kao čovjek i kao trener, ne mirim se sa tim da proslavljam poraz, pa makar bio i u odličnoj igri. Kada neko odlično odigra, može da se zadovolji time da je pružio sve od sebe, a nikako da se raduje što je izgubio. Tu je postojao neki nedostatak. A mi, kao Savez, obavezni smo da na svako veliko takmičenje idemo sa najjačim sastavom. Jer, iste djevojke, odnosno većina njih, postavile su kriterijume i skalu ispod koje ne smijemo da idemo. Nikoga ne smijemo da onemogućimo da pruži ono što zna i može za svoj tim. To je pravilo i pravilo je da moraju da igraju najbolji", kazao je Radojičić za Arenu.

On je uoči starta Svjetskog prvenstva kazao da ciljevi na tom takmičenju isključivo zavise od igrača.

"U ime Saveza mogu da kažem da nam je na svakom takmičenju cilj da smo u vrhu. Savez je organizovan u tom pravcu da se stremi ka najboljem. Zbog toga smo i morali da sačuvamo renome crnogorskog rukometa, bez obzira na pojedinačna razmišljanja o podmlađivanju sastava i neigranja određenog broja iskusnih reprezentativki. Bez obzira na to što smo mala zemlja, bez obzira na to što nam je rukometna baza minorna, odnosno minimalna u odnosu na ostale rukometne sastave, mi, jednostavno, imamo gen za ovaj sport. To smo i opravdali. Bez lažne skromnosti, mogu da kažem da smo najuspješniji sportski kolektiv, odnosno najuspješniji sport u Crnoj Gori. Uostalom, o tome govore rezultati",  kazao je Radojičić.

Govoreći o tome da li su se apetiti povećali dolaskom novog selektora Johansona i povratkom Jovanke Radičević i Katarine Bulatović, Radojičić je kazao da nije dobro ako postavimo cilj da prođemo samo prvu stepenicu, pa onda što bude.

"Rađe bih postavio cilj da prođemo ovu stepenicu, pa onda da prođemo sljedeću, pa da vidim dokle će nas sudbina i volja odvesti. Uvijek treba stremiti ka najvišem cilju, a što će od svega biti, vidjećemo", naveo je Radojičić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније