Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

10. 12. 2017. 09:10   >>  12:54 77

BORBA ZA 1/4 FINALE

Johanson: Odlučiće nijanse

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće danas u Magdeburgu protiv Srbije utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Utakmica u Magdeburgu, koja počinje u 17 sati i 30 minuta, možete pratiti na TVCG 1 i Portalu RTCG.

Crna Gora je takmičenje u C grupi završila kao četvrtoplasirana, dok je Srbija bila pobjednik D grupe.

Selektor Crne Gore Per Johanson kazao je da je u osmini finala sve moguće, te da će odlučivati nijanse.

"Radi se o nokaut fazi a sama riječ govori o kakvom se duelu radi. Sve što je prikazano i sve što je viđeno tokom grupne faze nije bitno. U duelu koji slijedi odlučiće nijanse", kazao je Danac.

On je istakao da su još uvijek pod blagim šokom jer su prošli kroz veliki stres.

"Sjajan početak, odlične partije protiv Danske i Rusije, a zatim nokaut protiv Japana, pa grčevita borba za plasman u osminu finala. Meč protiv Brazila ne bih ni komentarisao. Bio je zaista neizvjestan i dramatičan. Međutim, veliko slavlje koje je uslijedilo poslije njega bi možda moglo da bude neophodna doza samopouzdanja, jezičak na tasu koji će prevagnuti na našu stranu u meču sa Srbijom“, rekao je selektor Crne Gore.

Junakinja meča sa Brazilom, golmanka Milena Rajčić, takođe smatra da nema favorita.

"Šanse za plasman među osam najboljih su podjednake. Srbija je sjajno igrala tokom grupne faze, a mi se nadamo da ćemo u duelu koji slijedi uspjeti da ponovimo prikazano iz duela sa Danskom. Dobro se poznajemo, odigrale smo dvije kontrolne utakmice u Baru. Odlučiće nijanse“, rekla je Rajčić.

"Protiv Crne Gore nema lijepog rukometa"

Rukometašica Srbije Jovana Stoiljković rekla je danas da vjeruje u dobru partiju svog tima u osmini finala Svjetskog prvenstva protiv Crne Gore i istakla da očekuje borbenu utakmicu i ne previše lijepog rukometa.

"Sve utakmice sa Crnom Gorom su jako borbene. Tu nema previše lijepog rukometa, jer borbenost dolazi do izražaja. Biće to padanje na glavu, jaka odbrana, želja, borba, i tu će se tražiti pobjednik. Igraju jako u odbrani, imaju dobru kontru i polukontru, šutere sa distance, brza krila. Crnogorke su jako dobre, ali mi smo spremne i pariraćemo na najbolji mogući način", rekla je Stoiljković.

Lijevo krilo reprezentacije Dijana Radojević navela je da je glavno oružje Crnogorki kontranapad.

"Ako to ako zaustavimo bićemo bliže pobjedi. Igramo dobro, atmosfera je pozitivna, tako da vjerujem da ćemo nastaviti da uživamo u ovoj euforiji", rekla je Radojević.

Desno krilo Željka Nikolić, koja je dugi niz godina igrala u podgoričkoj Budućnosti, dobro poznaje našu selekciju. Kako je rekla, Crnogorke su za protivnika baš priželjkivale Srbiju.

"Imaju puno samopouzdanja poslije te (prijateljske) utakmice u Baru, koja nije bila mjerilo. Bila je prijateljskog karaktera uz svo suđenje. Imaju novog selektora, tako da su malo promijenili sistem igre u odbrani, ali svakako je to jedan od aduta, uz atmosferu i borbeni duh. To nije ista ekipa od prije par godina. Boriće se i neće se predati", rekla je Nikolić.

Danas će još igrati Mađarska - Francuska (17.30), Švedska - Slovenija (20.30) i Njemačka - Danska.

Dan kanije rivali će biti Rumunija - Ćeška, Japan - Holandija, Španija - Norveška i Rusija - Južna Koreja.

Пратите нас на

Коментари77

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније