Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Izvor: Pobjeda [ Objavio: O.Z. ]

14. 12. 2017. 11:20 >> 10:48
1

NAREDNI CILJ EP

Johanson ostaje selektor

Per Johanson predvodiće žensku rukometnu reprezentaciju Crne Gore i nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.

Kako nezvanično saznaje “Pobjeda” da će trener iz Švedske, koji je desetak dana pred početak šampionata zamijenio Dragana Adžića, voditi "lavice" u nastavku kvalifikacija za EP, a i na šampionatu Starog kontinenta (samo čudo Crnogorke može spriječiti da ne izbore plasman na EP naredne godine u Francuskoj).

Švedski stručnjak je dogovorio saradnju sa Rukometnim savezom do 17. decembra. Stil igre i način na koji je vodio „lavice” u Njemačkoj bio je po ukusu, a i same igračice isticale su dobar rad i energiju sa kojom je pridobio povjerenje.

Istina, crnogorski nacionalni tim sa Skandivcem je ubrzao igru u napadu (sa nekad većom ili manjom rotacijom), veliku pomoć dobio od Katarine Bulatović i Jovanke Radičević, a vjerovatno, budući da su se na širem spisku našle još neke djevojke, koje od OI u Riju nijesu nastupale prošle i ove godine, u sljedećim akcijamabiće od velike pomoći. Na spisku je, između ostalih, bila dugogodišnja kapitenka Marija Jovanović, ali je zbog operacije preskočila decembarsku akciju crnogorskog rukometnogtima.

“Ponosan sam na tim, bila je čast raditi sa djevojkama i srećan sam što sam doveo ekipu do osam najboljih. Mislim daje to veliki uspjeh”, izjavio je Šveđanin nakon eliminacije u četvrtfinalu.

Švedski stručnjak sa domaćim nacionalnim timom 2010. godine je stigao do srebrne medalje na EP, ali se razišao nakon rane eliminacije sa 0I u Londonu. U međuvremenu je, pri kraju prošlogodišnje sezone, predvodio Bukurešt, a Majda Mehmedović hvalila je rad švedskog trenera i energiju na treninzima i utakmicama.

Zanimljivu stvar podijelila je mlada Jauković.

“Kod Johansona nikad nije kriv igrač koji je ,,pao“ u igri jedan na jedan, već onaj do njega koji je trebalo da spoji odbranu. I stalno nam je o tome govorio.

Iskustvo igranja velikih utakmica i to pod pritiskom doprinijeće daljem kvalitetu smatra Jauković.

“Dosta smo dobili ovim takmičenjem. Skoro sve igračice su dobile šansu, pa minut minut. Sa Kaćom i Jokom koje su se vratile, sa Mikom, Marinom i Almom koje su među iskusnijima, sa našom mladošću, vjerujem da ćemo igrati sve bolje i bolje”, dodala je Đina Jauković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније