Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavio: P.R.

29. 12. 2017. 12:02   >>  11:29 1

GODINA BOROZANA

"Bombarder" kojem se divi Evropa

Kada bi u igri asocijacija imali ponuđene sinonime crnogorski sportista koji je u 2017. ostvario sve i koji rezultatski gledano nije mogao više, uspio da sa reprezentacijom proslavi plasman na Evropsko prvenstvo, "bombarder" kojem se divi Evropa, rješenje bi sigurno znali svi – Vuko Borozan.

Crnogorski rukometaš u 2017. istovremeno je ušao i u red legendi, jer je osvajanjem Lige šampiona postao tek četvrti Crnogorac kojem je to uspjelo, pošto su na krov Evrope prije njega uspjeli da se popnu samo Veselin Vujović, Pero Milošević i Nenad Peruničić.

Da 2017. definitivno bude za pamćenje Vuko se pobrinuo 17. decembra, kada je nakon dugogodišnje veze sa djevojkom Ivom odlučio da stane na "ludi kamen".

“Zaista sam ponosan na sve u godini na izmaku. Ali, sada kada bih pravio retrosprektivu, normalno je da je centralni događaj za mene vjenčanje. Međutim, bilo je zaista divnih trenutaka. Liga šampiona, nevjerovatni mečevi, proslava u Skoplju, dupla kruna u Makedoniji, osvajanje SEHA lige, nevjerovatna utakmica u Moskvi protiv Rusije… Mnogo emocija, mnogo trenutaka za pamćenje, koji su donijeli zaista neopisivu radost”, kazao je za Arenu Vuko Borozan.

Sudbina se, ipak, pobrinula da ne bude sve idealno. Zvanično najbolji sportista Crne Gore je imao saobraćajnu nesreću u noći između utorka i srijede i zbog parcijalne rupture kvadricepsa mora da miruje tri sedmice. Primio je krvnu plazmu kako bi ubrzao oporavak.

“To su neki detalji na koje se ne može uticati. Zao mi je što se sve to izdešavalo, ali sada je glupo pričati, jer je to završeno. To me poremetilo zbog reprezentacije. Postoji veliki hematon, svjestan sam da ću teško moći da zaigram na Evropskom prvenstvu, odnosno da je to gotovo nemoguće. Ipak, dok god postoji šansa, ne želim da se predam”, sa gorčinom u glasu krenuo je da priča Borozan, a onda jednostavno zastao, jasno pokazavši koliko mu je teško.

Vjera u čudo

Definitivno najveću rukometnu senzaciju u 2017. napravio je Vardar. Makedonski tim u čuvenoj ,,Lankses areni ispisao je istoriju padali su Keln, Barselona.

,,Bombe” stamenog Cetinjanina nije mogao da zaustavi ni legendarni Tijeri Omeje, tako da je srušen i nedodirljivi Pari Sen Žermen. Tako je Vuko Borozan sa samo 23 godine uspio ono što mnoge legende ovog sporta nijesu da pokori Evropu!

“Mnogi su me pitali da li smo vjerovali u takav podvig, ali jasno je da nijesmo vjerovali, ne bi ni stigli do trofeja. Istina je da su svi ostali bili u nekoj prednosti, nama su se davale najmanje šanse, ali imali smo neku energiju, pozitivnu atmosferu, vjeru, i sve to nas je nosilo do podviga. Iskren da budem, ni sada nijesam svjestan kakav smo rezultat napravili, jer je to čudo! Kako je biti na krovu Evrope, podići taj pehar, zaista ne umijem da opišem. To je nestvarno!”, dodao je bek Vardara.

Kritičari me ojačali

Crnogorska reprezentacija na startu 2017. godine sa samo jednim bodom bila je gotovo otpisana iz trke za prvenstvo Evrope. Ipak, ,,lavovi” su savladali Švedsku u Nikšiću, osvojili bod protiv Slovačke koju su savladali u Bijelom Polju, da bi remijem u Moskvi sa Rusijom četvrti put izborili plasman na prvenstvo Evrope.

“To je sigurno nešto što će mnogi od nas dugo pamtiti. Bili smo za mnoge otpisani, bilo je dosta trzavica, promjena selektora i sve je djelovalo izgubljeno. Ali, vjerovali smo do kraja, pokazali da se srcem može sve i na kraju lavovski u direktnom duelu sa Rusijom stigli do cilja”, objasnio je Borozan.

Krajem marta, Vuko Borozan bio je meti brojnih kritika nakon saopštenja Rukometnog saveza Crne Gore u kome je pisalo da on i Nebojša Simić više neće igrati u nacionalnom dresu jer imaju jer imaju “više ponuda drugih nacionalnih selekcija.”

To je bio signal za mnoge da ga stave na stub srama, da bi se strasti smirile kada je Borozan saopštenjem jasno poručio da je Crna Gora njegov jedini izbor.

“Ne želim da se vraćam na to. Iskreno, to me nije poremetilo, dalo mi je određeni dodatni motiv da budem još bolji. Kritikovali su me oni od kojih me to i ne čudi. Samo su se tada dokazali ko su i šta su. Ali, to je za mene daleka prošlost.”

Kuvam, čistim, mora se…

Vuko Borozan u 2018. godinu ulazi kao oženjen čovjek, a na pitanje kako se snalazi u novoj ulozi, bio je iskren.

“Ne baš kao u rukometu, ali dobar sam”, kroz osmijeh je istakao Vuko, a kazao nam je i da završava neke kućne poslove.

“Počeo sam da kuvam, nije baš da spremam mnogo, ali znam ponešto. Mora se, pa i krpa se ponekad uzme, da se očisti nešto”, u šaljivom tonu dodao je Borozan.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније