Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

26. 01. 2018. 22:34 >> 22:41

FINALISTI EP

Švedskoj pripao triler, Španija srušila Francusku

Rukometaši Švedske i Španije igraće u finalu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Švedska je u skandivaskom derbiju bila bolja od Danske, olimpijskog prvaka. Šveđani su slavili nakon produžetka sa 35:34.

Selekcija "tri krune" je vodila tokom cijelog meča protiv velikog rivala. U 21. minutu je prvi put bilo plus pet u korist Švedske (10:15). Do kraja poluvremena Danska je uspjela da smanji zaostatak i dođe do podnošljivih minus dva - 14:16

Kada je u 37. minutu Švedska ponovo otišla na plus pet (14:19), činilo se kako će Šveđani lagano privesti meč kraju. Međutim, Danska se nije predavala.

U posljednjem minutu Danci su smanjili na 28:27, a Švedska je nije iskoristila naredni napad kojim bi osigurala mjesto u finalu - Tolbring je sa krila pogodio stativu.

Za šest sekundi Mihael Hansen je pronašao magičnu asistenciju za Svana Lasea Hansena, koji je pogodio za produžetke.

Dosta uzbuđenja viđeno je i u produžetku. Borile su se obje selekcije maksimalno, Danci su konstantno stizali prednost rivala, ali je fantastični Palicka sjajnim odbranama donio Švedskoj prednost od 30:31 nakon prvih pet minuta.

Ipak, greške i promašaji su Dance skupo koštali. U posljednji minut Šveđani su ušli sa napadom i golom prednosti. Arneson je pogodio za 33:35 i tu nije bilo više dileme oko putnika u finale.

U švedskoj selekciji najefikasniji je bio Matijas Zakrison sa osam golova, Niklas Ekberg i Jim Gotfridson postigli su po sedam, dok je Palicka briljirao sa 20 odbrana.

Kod Danaca, 12 golova postigao je Mikela Hansena (osam iz sedmeraca), a Rasmus Lauge Šmit 11.

Ranije je Španija u prvom polufinalu u Zagrebu savladala Francusku 27:23.

Španci su dominirali od starta pa sve do sredine drugog dijela, imali su i devet golova prednosti 23:14, a onda je Francuska reagovala.

"Trikolori“ su serijom 6:0 vratili kakvu-takvu neizvjesnost, ali Španci nijesu dozvolili preokret.

Feran Sole je predvodio "furiju" sa sedam golova (šest iz sedmerca), a Raul Entrerios je dodao šest.

U poraženom timu najefikasniji je bio Sedrik Soraindo sa pet pogodaka.

Finale se igra u nedjelju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније