Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

27. 01. 2018. 20:33 >> 22:03
1

DOBILI NAJTEŽEG RIVALA

Đukić: Nema unaprijed izgubljenih mečeva

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Dragan Đukić nije zadovoljan što će za mjesto na Svjetskom prvenstvu igrati protiv Hrvatske.

Žrijebom u Zagrebu danas je odučeno da će "lavovi" igrati protiv Hrvatske u baražu za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine.

Na nedavnom šamionatu Evrope Hrvatska je zazuzela 5. mjesto, dok je Crna Gora poražena u sve tri utakmice u prvoj fazi.

"Očito nijesmo dobili protivnika kojeg smo priželjkivali, naročito nakon ovakvog turnira kakav je Hrvatska odigrala. Imajući u vidu ekipu, ambiciju i tradiciju koju Hrvatska ima, mislim da smo dobili najjačeg mogućeg protivnika u ovom trenutku", kazao je Đukić za TVCG.

Plej-of mečevi će se igrati između 8. i 14. juna, a Crna Gora u prvom duelu će biti gost.

"Pozitivno je što se druga utakmica igra kod nas. I jednom i drugom timu ću poželjeti da budemo u kompletnim sastavima, da igramo u sa najboljim igračima. Tu mislim na Duvnjaka u Hrvatskoj i na Borozana u našoj reprezentaciji", rekao je crnogorski selektor.

Hrvatska godinama važi za jednu od najjačih selekcija na svijetu.

"Očekuje nas uzbudljiv junski baraž, ali nekako u sportu nema unaprijed dobijenih i izgubljenih mečeva. Hrvatska je favorit i ne treba biti rukometni ekspert da se to zna, ali mi ćemo probati i dati sve od sebe da pobijedimo još jednog velikana svjetskog rukometa", zaključio je Đukić.

Crna Gora reprezentacija za poštovanje

U Hrvatskoj nijesu pretjerano zadovojni ishodom žrijeba.

"Moglo je bolje, ali moglo je i puno gore. Crna Gora je reprezentacija za svaki respekt što smo dobro vidjeli i u pripremnoj utakmici za ovo Evropsko prvenstvo. U toj utakmici su pokazali zavidni kvalitet uprkos tome što im nije bilo nekoliko važnih igrača. Ne smijemo misliti da će biti lagano pogotovo uz činjenicu da se revanš igra u Crnoj Gori. Moramo se dobro pripremiti i biti koncentrisani jer kvalifikacijske utakmice znaju da budu nezgodne", rekao je predsjednik Hvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac.

Hrvatski savez prije duela sa Crnom Gorom mora da riješi pitanje selektora. Linu Červaru je istekao ugovor nakon Evropskog prvenstva, ali zatražio je deset dana da razmisli o daljnjim koracima. Nakon EP od reprezentacije su se oprostili Mirko Alilović, Ivan Čupić, Denis Buntić i Igor Vori.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније