Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

28. 01. 2018. 20:06   >>  19:35

BOLJI OD DANACA

Francuzima bronza na Evropskom prvenstvu

Rukometaši Francuske osvojili su treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, pošto su večeras u borbi za bronzu savladali selekciju Danske rezultatom 32:29 (17:14).

Aktuelni šampion svijeta slavio je u reprizi finala Evropskog prvenstva od prije četiri godine i tako osvojio petu medalju sa kontinentalnih šampionata.

Francuska je bolje ušla u meč, povela 3:1, ali Danci su sredinom poluvremena preokrenuli i u nekoliko navrata su imali i po dva gola prednosti.

Međutim, u završnici prvog dijela igre Francuzi su koristili svaku grešku Danske i uz sjajnu igru u odbrani na odmor otišli sa plus 3 - 17:14.

U nastavku su "trikolori" čuvali prednost. Igralo se uglavnom gol za gol, pa dileme oko pobjednika nije bilo.

Francuska je na kraju stigla do trijumfa i osvajanja bronze, ukupno druge na prvenstvima Evrope, sa kojih imaju još tri zlata (2006, 2010. i 2014). Sa druge strane, Danci su nakon osam godina ponovo ostali bez medalje na kontinentalnom šampionatu.

Nikola Karabatić predvodio je "Galske pjetlove" do bronzane medalje sa devet golova, a pratili su ga Kentin Mae, Luk Abalo i Sedrik Sorando sa po pet pogodaka.

U poraženom sastavu istakao se Hans Lindberg sa 12 golova iz 14 šuteva.  Kasper Ulrih Mortensen i Rasmus Šimit postigli su po četiri gola.

U finalu Evropskog prvenstva večeras od 20.30 igraju Španija-Švedska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније