Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Anadolija/Beta [ Objavio: O.Z. ]

28. 01. 2018. 22:20   >>  22:56

NOVI PRVACI

Španci prvi put na krovu Evrope

Rukometna reprezentacija Španije novi je evropski prvak u rukometu, nakon što je u finalnoj utakmici u zagrebačkoj Areni savladala ekipu Švedske.

Večerašnjim finalnim susretom završeno je 13. Evropsko prvenstvo u rukometu, a do svog prvog evropskog zlata u istoriji Španci došli rezultatom 29:23.

Nakon izjednačenog početka utakmice, Šveđani su se u 12. minutu "odlijepili" na tri gola prednosti poslije gola Vanea (7:4). Šveđani su do poluvremena čuvali prednost. Prvih 30 minuta finala završili su sa dva gola prednosti (12:14) i to najviše zahvaljujući golmanu Mikaelu Apelgrenu koji je u prvom poluvremenu imao 11 obrana iz 23 udarca.

Šveđani su bili bez ideje i u 11 minuta drugog poluvremena postigli tek jedan gol, što su Španci kaznili.

Španija se s dva brza gola na početku nastavka vratila u igru i do 36. minuta serijom od 5:0 preokrenula na 16:14.

Španski tim je poslije toga zahvaljujući dobrim odbranama golmana Arpada Šterbika, ali i dobrom igrom u napadu, uvećavao prednost i bez problema osvojio prvu titulu evropskog šampiona. Šterbik je utakmicu završio sa osam odbrana, dok je sa druge strane švedski golman imao 15.

Španiju su predvodili David Balager i Feran Sole sa po pet golova, dok su po četiri postigli Raul Entrerios i Aleks Dujšebaev.

U švedskom timu najefikasniji sa pet golova bio je Jesper Nilesen, Niklas Ekberg postigao je četiri, a po tri gola dodali su Hampus Vane i Matijas Zakrison.

Uprkos porazu, Švedska ostaje najuspješnija reprezentacija na evropskim prvenstvima sa četiri titule.

Švedska je finale izborila pobjedom protiv Danske u polufinalu, dok su Španci iznenadili Francuze, koji su u današnjem susretu za treće mjesto pobijedili Dansku (32:29) i tako osvojili bronzu.

Uoči finala proglašen je najkorisniji rukometaš Evropskog prvenstva. Titula MVP-ja pripala je beku reprezentacje Švedske, Džimu Gotfridsonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније