Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

24. 02. 2018. 22:32   >>  22:38

ADŽIĆ NAKON PORAZA

"Presudili veće iskustvo i duža rotacija"

FTC je pokazao da je vrhunski tim sa možda i najboljom bekovskom rotacijom u Ligi šampiona, ali ponosan sam na djevojke koje su pružile odlično izdanje, kazao je trener Dragan Adžić nakon poraza od mađarskog tima (24:23) u četvrtom kolu glavne runde Lige šampiona.

FTC je prvi tim koji je ove sezone slavio u ”Morači” koja je bila neosvojila tvrđava za protivničke ekipe u prethodna četiri duela.

Adžić je istakako da je pobjednika odlučilo veće iskustvo i duža rotacija protivnika, ali je za pohvalu činjenica da je mađarski tim sveden na samo 24 gola.

"FTC je pokazao da ima vrhunsku ekipu i najveću rotaciju u bekovskoj liniji. Ponosan sam na djevojke, iako FTC drugu godinu zaredom izlazi kao pobjednik i jedan je od rijetkih timova protiv koga imamo negativan skor. Sjajna igra i vođenje mađarskog tima i čestitam im na tome. Iskustvo i kvalitet su na njihovoj strani, ali zadovoljan sam učinkom kako u ovom duelu, tako i u dosadašnjem dijelu sezone. Nastavljamo dalje, a kroz ovakve utakmice se stvaraju igračice i kvalitetan tim. Borili smo se da dođemo da igramo protiv ovakvih ekipa, a spustiti FTC na samo 24 gola je nešto što je malo kojem timu pošlo za rukom", kazao je Adžić, objavljeno je na klupskom sajtu.

Krilo Itana Grbić istakla je da je presudilo neiskustvo koje je nedostajalo kako bi ”plave” bolje organizovale posljednji napad u kojem su imale priliku da dođu do velikog remija protiv favorizovanog protivnika.

"Teška utakmica kakvu smo i očekivale. Spremale smo se za ovakav duel i ponosna sam što smo do posljednje sekunde bile u igri, imale vremena za posljednji napad, ali je presudilo neiskustvo. Publika je bila odlična i nadjačala je mađarske navijače koji su u velikom broju došli u Podgoricu. Čeka nas teško gostovanje Tiringeru i duel u kojem želimo da osvojimo dva boda koja bi bila presudna u borbi za prolaz među osam najboljih", kazala je Grbić.

I trener FTC-a Gabor Elek smatra da su veće iskustvo i duža rotacija donijeli pobjedu njegovom timu, kojom je osiguran prolaz među osam najboljih u Evropi.

"Veoma težak meč. Znali smo da je Budućnost veoma jaka na domaćem terenu, bila nam je potrebna i sreća da pobijedimo. Imamo više iskusnih igračica od protivnika i to je odlučilo. Mogli smo da kalkulišemo sa snagom, da rotiramo i sve to je bila naša prednost. Važno je reći da Budućnost ima mnogo talentovanih igračica, a trener Adžić radi sjajan posao i želim im puno sreće u narednim mečevima", kazao je Elek.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније