Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

02. 03. 2018. 13:49   >>  13:47

ZA VIKEND SA TIRINGEROM

Adžić: Četvrtfinale veliki uspjeh

Rukometašice Budućnosti plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona ostvarile bi veliki uspjeh, ocijenio je trener podgoričkog kluba Dragan Adžić.

Budućnost u nedjelju očekuje duel u gostima sa njemačkim Tiringerom u petom kolu Glavne runde Lige šampiona.

Adžić je kazao da Tiringer igra značajno drugačije pred svojim navijačima, nego u gostima, navodeći da to najbolje potvrđuje i duel sa francuskim Mecom.

"Plasman u četvrtfinale bio bi veliki uspjeh za Budućnost, imajući u vidu mladost ekipe i sve probleme koji su nas pratili od početka sezone.
Za ovu sezonu računali smo i na Suzanu Lazović, na Emu Ramusović, a sada nemamo ni Martu Batinović. Ta utakmica protiv Meca i 29 datih golova govori šta nas očekuje u Nordhauzenu”, kazao je Adžić na brifingu sa novinarima.

On je naglasio da je sezona projektovana da što više igrača dobije prostor i da što više od njih preuzima odgovornost.

Trofejni stručnjak nije želio da komentariše činjenicu da bi podgoričkom timu za plasman u četvrtfinale možda bio dovoljan i poraz manji od osam golova, navodeći da bi bio uspjeh, na bilo koji način, doći do četvrtfinala.

"Nećemo se baviti razlikom, već ćemo se truditi da rastemo i budemo bolji nego što je do do sada. Raduje način na koji smo odigrali odbranu protiv Ferencvaroša. Vjerujem da ćemo taj nivo odnosa u odbrani imati i u Nordhauzenu i da možemo odbranom da pariramo i smirimo energiju protivika u tako značajnom meču", zaključio je Adžić.

Podgorički tim prvi međusobni duel dobio je 29:21.

Bod iz nedjeljnog duela dovoljan mu je da kolo prije kraja takmičenja u grupi osigura četvrto mjesto i izbori četvrtfinale.

Nekadašnjem prvaku Evrope trijumf protiv Tiringera jedini je u Glavnoj rundi, a ostvario je i tri poraza – u gostima od Vardara 31:24 i Ferencvaroša 34:26, koji je slavio i u Podgorici 24:23.

Tiringer je oba trijumfa ostvario protiv Bitinghajma, a osimod Budućnosti poražen je i od Meca.

Budućnost i Tiringer odigraće deseti međusobni duel u zvaničnim međunarodnim takmičenjima.

Budućnost je dobila osam, dok je u jednom duelu slavio njemački tim.

U dvorani Morača domaćin je trijumfovao u svih pet mečeva.

Prošle sezone Budućnost je dobila oba duela - 28:19 u Podgorici i 32:26 u gostima.

Duel u Nordhauzenu počeće u 14 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније