Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

12. 03. 2018. 10:56 >> 13:31

UO ŽRK BUDUĆNOST

Radmila Petrović umjesto Boškovića

Bivša rukometašica Radmila Petrović nova je predsjednica Upravnog odbora Budućnosti, odlučeno je na Skupštini tog ženskog rukometnog kluba.

Ona je bila jedini kandidat, a na tu funkciju izabrana je jednoglasno.

Nekadašnje krilo i kapiten, u dresu podgoričkog tima osvojila je dvije Lige šampiona, a sa reprezentacijom Crne Gore titulu prvaka Evrope i olimpijsko srebro.

Poslije Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru završila je karijeru.

Nova predsjednica kazala je da je presrećna i da je to za nju velika čast, ali i opterećenje.

"Treba nastaviti voditi uspješna klub i ostvarivati velike uspjehe, kao što je to Budućnost radila sa Boškovićem na čelu. Hvala na ukazanom povjerenju, daću sve od sebe da klub nastavi stazama uspjeha. Biće teško, kao i na svakom početku, ali nadam se da će zajednički trud uroditi plodom", kazala je Petrović.

Ona je rekla da joj motiva neće nedostajati, ali da će biti teško zbog obaveza koje ima.

"Biće teško jer sam se nedavno porodila, ali ovo je bila ponuda koja se ne odbija. Daću sve od sebe, pokušaću, pa ukoliko ne bude išlo doći će neko drugi. Imam želju i ogroman motiv, ali sam svjesna da će biti teško zamijeniti Boškovića", rekla je Petrović.

Ona vjeruje da će njeno prisustvo donijeti neku novu energiju i da će Budućnost nastaviti sa uspjesima.

"Nijesam imala puno vremena da razmišljam, bila sam iznenađena ponudom. Ko bi odbio ovakav poziv. Ukoliko ne budem zadovoljna svojim radom i ukoliko ne budem mogla da se u potpunosti posvetim poslu sama ću se povući. Bošković će mi pomoći, biće uz mene i to je jedan od razloga zbog kojeg sam i pristala na sve ovo. Njegova pomoć mnogo mi znači, daće mi prave savjete i prenijeti dio njegovog znanja", kazala je Petrović.

Ona je na čelu kluba zamijenila Predraga Boškovića, koji je na Skupštini podnio ostavku.

Bošković je imenovan za predsjednika kluba 16. decembra 2006. godine, kada je na toj funkciji naslijedio Budimira Stanišića.

Tokom njegovog mandata Budućnost je dva puta bila prvak Evrope, 2012. i 2015, a osvojila je i Kup pobjednika kupova. godine. Bošković je ministar odbrane u Vladi Crne Gore i potpredsjednik Evropske rukometne federacije.

Boošković je kazao da je o povlačenju sa čela podgoričkog kluba razmišljao još nakon Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

"Teško je odvojiti se od porodice, jer je za mene Budućnost druga porodica. Smatram da ovo nije dan rastanka, već novog početka. Poslije dugo razgovora i angažovanja nekoliko sponzora u klub našli smo rješenje. Ostavljam klub u dobroj situaciji, bez bilo kakvih dugovanja, prema bilo kome. Ovo je novi početak kluba, koji će, siguran sam, nastaviti da se razvija i da učvrsti pozicije na evropskoj sceni", kazao je Bošković.

On je kazao da će i dalje biti dio kluba i da će nastaviti da radi sa istim entuzijazmom i energijom.

"Dobro je i za klub da ne budem više predsjednik, jer se polako počinju dešavati stvari koje se često vezuju za mene, a nemaju veze sa mnom. Volio bih da dvorana Morača ponovo bude puna, jer djevojke to zaslužuju", kazao je Bošković.

On je kazao da je napravljen dobar posao i da je pojačan sponzorski pul.

"Napravili smo dobar posao doveli smo dosta sponzora, među njima i Hard diskont Laković, kao brend koji želi da bude dio najuspješnijeg crnogotskoh sportskog brenda. To će dati uspješan rezultat za nas, ali i kompanije koje su dio sponzorskog pula. Mogu mirne savjesti da se povučem i jer znam daće klub još dugo biti u vrhu evropskog rukometa",kazao je Bošković.

Novi Upravni odbor, osim Petrović, činiće Matijaž Božić, Dejan Krivec, Miodrag Strugar, Milica Vukotić, Nikola Sekulović, Nikola Petrović i Zoran Kalezić.

Najavljeno je da će predstavnik Aerodroma u UO biti naknadno imenovan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније