Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavio: P.R. [ Sportklub.rs ]

13. 05. 2018. 21:28 >> 21:26

DRAMA U BUDIMPEŠTI

Đer šampion Evrope

Rukometašice Đera obranile su titulu šampiona Evrope, pošto su u reprizi prošlogodišnjeg finala savladale Vardar sa 27:26 poslije produžetaka.

Andrea Čanađija imala je zicer u posljednjoj sekundi da obezbijedi nove produžetke, ali je Eva Kiš odbranila i donijela Mađaricama novu titulu prvaka Evrope, četvrtu u istoriji.

U regularnom dijelu igre Vardar je bio nadomak titule jer je Andrea Lekić hladnokrvnom "kokicom" donijela svom timu prednost 20:19 na 21 sekundi do kraja. Tim iz Skoplja u završnici je imao igračicu više, ali se probudila Eduarda Amorim i na devet sekundi do kraja postigla je gol kojim je izboren produžetak.

Brazilka je nastavila sa izvanrednom igrom i u nastavku, dala je prva dva gola za Đer u produžetku, a činilo se da je sve gotovo kada je Đer poveo 26:23. Prišao je Vardar na -2, ponovo je Amorim bila precizna, ali je uzvratila Lekićeva.

Na kraju je ona povukla kontru i omogućila zicer Čanađiji, ali ona je promašila i Đer je došao do trofeja.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Kornelija Grot sa osam pogodaka, Eduarda Amorim završila je sa šest, a Bernadet Bodi sa četiri.

Kod Vardara je najbolja bila Andrea Lekić sa šest golova, Jovanka Radičević dala je četiri, a po tri su upisale Aleksandra Lakraber, Andrea Penezić i Barbara Lazović.

Ranije, u meču za treće mjesto, Bukurešt je pobijedio Rostov sa 31:30.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније