Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

26. 05. 2018. 20:08 >> 20:17

NANT IZNENADIO PSŽ

Monpelje skinuo krunu Borozanu i Vardaru

Rukometaši Monpeljea plasirali su se u finale EHF Lige šampiona pošto su u polufinalu pobijedili branioca titule Vardar sa 28:27 (14:11). U prvom polufinalnim duelu, rukometaši Nanta napravili su iznenađenje savladavši najskuplji tim na svijetu Pari sen Žermen sa 32:28 (17:14). Jedan od junaka dana je iskusni makedonski bek Kiril Lazarov koji je ispisao istoriju elitnog takmičenja postavši najbolji strijelac na F4 turnirima Lige šampiona.

Vardar našeg Vuka Borozana taktički je nespremno ušao u meč. Francuzi su iznenadili dubokom, ofanzivnom odbranom koja je funkcionisala protiv teških bekova Borozana i Kristopansa.

Iz 5:1 odbrane brzo su se znali transformisati u 6:0 pa su zbunjivali rivala, a Vardar je tek u 12. minutu postgao prvi gol iz igre za 4:4.

Valentine Porte bio je najubojitiji u redovima Monpeljea, pogađao je i sa beka i sa krila. Trener Vardara Raul Gonzales izvukao je sredinom poluvremena Borozana i pokušao sa dva hitra srednja beka ubacivši Igora Karačića, ali ni to nije donijelo neki rezultat jer su Francuzi dugo održavali plus dva.

Monpelje je u finišu ostao desetkovan, ali ni tada nijesu uspjeli Makedonci da postignu više od jednog gola.

U drugom dijelu dvije tehničke greške rezultirale su sa dva brza lagana gola Vardara, Borozan je dvaput probio mrežu i najavio dramu.

Međutim, francuski tim se bolje snašao u finišu meča kada se igralo gol za gol.

Pobjednički gol za Monpelje je postigao Argentinac Dijego Simone na 20 sekundi prijue kraja meča, čime je francuski tim ušao u svoje drugo finale EHF LŠ.

Borozan je imao šut za produžetke, uz zvuk sirene, ali nije uspio da pogodi. Crnogorski internacionalac je postigao šest golova i bio najefikasniji u timu Vardara.

U pobjedničkom sastavu Valentin Port je postigao osam.

Monpelje je 2003. godine osvojio evropski tron pošto je u dvomeču savladao Portland San Antonio.

Prethodno su Nant i Pari Sen Žermen odigrali izuezentno zanimljiv meč, pun neizvjesnosti. Nakon početne prednosti za PSŽ, Nant je preuzeo kontrolu, odmicao na po nekoliko golova razlike, ali je PSŽ uspijevao da drži priključak sve vrijeme.

Na samo četiri minuta do kraja Nant je imao sam gol prednosti, ali završnica je pripala upravo pobjedniku koji je do kraja sjajno branio svoj gol, a uz to i postigao tri nova gola.

Meč je obilježio Kiril Lazarov. Šestim pogotkom na polufinalnoj utakmici "fajnal fora" reprezentativac Makedonije je postigao svoj 57. gol i za jedan pogodak pretekao dosadašnje najbolje strijelce Srbina Momira Iliića i Čeha Filipa Jihu.

Do kraja duela dva francuska tima kapiten reperezentcije Makedonije je dao još dva gola i svoj skor na finalnim turniurima podigao na 59 pogodaka.

Lazarov i Nikolas Pekmalbek predvodili su Nant sa po osam golova. U PSŽ-u je najbolji bio Nedim Remili sa šest, Mikel Hansen je postigao pet, a Nikola Karabatić četiri gola.

Francusko finale u Kelnu, između Nanta i Monpeljea igra se sjutra, od 18 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније