Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Pobjeda / Arena ]

18. 09. 2018. 12:17 >> 11:59

RAJČIĆ OCIJENILA

"Bitna nedjelja pred početak Lige šampiona"

Marina Rajčić branila je sve sparing i turnirske utakmice Budućnosti u pripremama za Ligu šampiona. I biće spremna za prvi meč 6. oktobra u "Morači" protiv danskog predstavnika Odenzea.

Kako se još na početku rada u Kolašinu povrijedila španska reprezentativka Darli di Zogbi, kompletan teret između stativa pao je na leđa povratnice iz francuskog MEC-a. Kaže da nije osjećala nikakav pritisak, a da joj je vrijeme brzo prošlo.

“Darli se vratila, dobra stvar, trebaće joj malo vremena da uđe u treninge, ali sam sigurna da ćemo spremno dočekati start Lige šampiona. Čini mi se da je vrijeme brzo prošlo, radili smo kvalitetno, a vjerujem da ćemo do početka takmičenja podići formu i usavršiti neke stvari. Imam utisak da ćemo najspremnije dočekati Ligu šampiona”, poručila je golmanka podgoričke ekipe.

Povrede su uticale na kompletniju sliku, ali nijesu umanjile želju i snagu kolektiva da ozbiljno igra sa nekim od vodećih evropskih klubova, poput Bukurešta i Đera.

“Svako je dao doprinos u skladu sa trenutnim mogućnostima, jer je bilo mnogo povrijeđenih igračica. Sad smo na okupu, nema straha da će svaka biti spremna da pokaže, prije svega, želju, a onda kvalitet”, dodala je Rajčić.

Budućnost je od sjutra domaćin prvog Regionalnog turnira. Juče su "plave" trenirale sa Krimom, a danas će sa šampionom Slovenije igrati sparing meč. Uporedo sa treninzima, stručni štab i igračice analizama pokušavaju da dođu do najboljih odgovora za protivnike u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

"Već imamo prvu i jasniju sliku oko protivnika. Konkretno u danskoj ekipi smo primjetili kvalitetne igračice i raspoložene šutere. Znamo kako moramo, ali nećemo da pričamo unaprijed ništa. Moramo polako da idemo ka cilju. Bitna je nedjelja pred početak Lige šampiona", kazala je Rajčić.

Višegodišnji ino-angažman u Francuskoj nije pretjerano uticao na Marinu oko onoga što se tražilo i traži u Budućnosti. Brzo je ušla u sistem.

“Nije bilo teško, iz razloga što je u Budućnosti praktično cijela crnogorska reprezentacija. Ne osjeća se velika razlika, na početku je bilo malo čudno, ali sad je sve super”, rekla je Rajčić.

Marina je optimista, dobro raspoloženje gradi na kolektivnoj igri i sistemu, odbrani i spoju mladosti i iskustva. Nema straha.

“Uopšte nemam nikakvu zadršku, vjerujem da možemo i vjerujem u dobre partije. Sigurna sam da će nam utakmice do starta Lige šampiona poslužiti, uz maksimum koji traže. Treba biti odgovoran, zadržati fokus i znati zbog čega sve to radimo. A radimo zbog Lige šampiona”, zaključila je Rajčić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније