Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Pobjeda / Arena ]

24. 09. 2018. 12:02   >>  11:47 2

PRIPREME ZA EP

"Lavice" grade timski duh

Rukometna reprezentativka Crne Gore Jovanka Radičević kaže da je u fokusu nekoliko zadataka u sedmici u kojoj će “lavice”, nakon zajedničkog rada u Podgorici, odigrati prijateljske utakmice u Đeru sa Mađarskom i Angolom.

Prvi i najvažniji je građenje timskog duha, drugi uigravanje, a onda vježbanje detalja koji će pomoći da se u posljednjem okupljanju, pred početak šampionata Evrope, bolje osjećaju.

Rukometašice Crne Gore juče su počele sa radom. Do srijede će trenirati u dvorani “Verde”, od srijede do petka kada je zakazan prvi kontrolni duel treniraće u Đeru

“Misli su nam na posljednje pripreme pred Evropsko prvenstvo. Izuzetno važno takmičenje, od kojeg počinje skupljanje bodova za Olimpijske igre. Vjerujem da ćemo i tokom ove sedmice raditi na timskom duhu, po svakom pogledu, van terena i na njemu. Sigurna sam da ćemo kroz naredna dva meča pripremati stvari koje će nam značiti za Evropsko prvenstvo”, istakla je Radičević.

Klupske obaveze, naporna domaća takmičenja, utiču na to da se crnogorske reprezantativke rjeđe okupljaju.

“Kada se okupimo imam osjećaj kao da smo stalno zajedno. Bez obzira na to što dolazimo iz različitih klubova, baza i sistem, kada je u pitanju reprezentacija, pomažu da se brzo uigramo i pogledom razumijemo na terenu. Naravno, ima tu mlađih igračica kojima faktički treba stalno da dišemo za vratom kako bi sto odsto bile u fokusu. U svakom slučaju, radujem se okupljanjima, imamo dobro atmosferu, energiju, a uvijek se uželimo reprezentativnih akcija. Sa takvim elanom treniramo i igramo.”

Kapitenka smatra da će selektor Per Johanson po završetku priprema sa jasnijom slikom dočekati posljednju fazu pred put u Francusku.

“Per će sve da proba, kako bi imao jasniju sliku pred završne pripreme oko sastava koji će konkurisati za EP. Brzo nas čekaju dvije utakmice, idemo na pobjedu, jer želimo da gradimo samopouzdanje. Vjerujem da ćemo sa Mađaricama i Angolkama uspjeti da odradimo dobre stvari u odbrani, koja nas inače krasi.”

Priželjkuje Radičević najjači mogući sastav za EP.

“To je najvažnije.Svjesni srno koliko bi nam značio dobar plasman u Francuskoj zbog Olimpijskih igara. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti. Našem timu je svaki igrač važan, od Branke Konatar, koja je najmlađa, do najstarije. Nemamo fond kao skandinavske zemlje.”

Reprezentativke koje nastupaju u inostranstvu, osim Jelene Despotović, i prvotimke Budućnosti, do početka priprema za EP, odigraće seriju jakih utakmica u Ligi šampiona i EHF kupu (golmanka Ljubica Nenezić). Svaka od njih je vodeća ili su vodeće igračice u svojim ekipama. Iz Budućnosti ih je trenutno jedanaest.

“Oni koji malo bolje prate rukomet i koji se razumiju u sport, znaju da reprezentacija traži najbolje od svakog člana. I to je ključna stvar, jer igraš za zemlju koju voliš i samim tim bi trebalo da daš sve od sebe. Pozitivno je što je svaka u dobrim klubovima, što će donijeti i što donosi, nešto svoje, kao energiju, pogled na rukomet… Mislim da to upravo svaku reprezentaciju čini jačom. Ono čemu se radujem je što imamo dobru atmosferu, koju ćemo znati da prenesemo na teren.”

Pripadnost nacionalnom timu istakla je Jovanka kao važan detalj na putu uspjeha.

“Suvišno je pričati kako je to kada obučeš dres i izađeš na teren. Ta borba za svoju zemlju uvijek mora da je prisutna. Sve ostalo će doći, možda ćemo malo manje biti uigranije, jer nijesmo često na okupu, ali i to ima prednosti i mane”, kazala je Jovanka Radičević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније