Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

29. 11. 2018. 10:41 >> 11:57
3

"LAVICE" STARTUJU SJUTRA

Počinje EP za rukometašice, prenosi na RTCG

Utakmicom u Nansiju, između rukometašica Francuske i Rusije, danas će zvanično početi Evropsko prvenstvo, na kojem će nastupiti i reprezentacija Crne Gore.

Crna Gora će igrati u B grupi, u Nansiju, sa Francuskom, Rusijom i Slovenijom.

Rivali u grupi A, u Nantu, biće Danska, Srbija, Švedska i Poljska, u grupi C, u Monpeljeu, takmičiće se Mađarska, Španija, Hrvatska i Holandija, a u D grupi u Brestu dvostruki uzastopni šampion, Norveška, Rumunija, Njemačka i Češka.

Poslije završetka grupne faze takmičenja, u glavnoj rundi spojiće se selekcije iz grupa A i B, odnosno timovi iz grupe C i D.

Po dvije prvoplasirane selekcije iz glavne runde, nakon dodatna tri kola, plasiraće se u polufinale, koje će biti odigrano 14. decembra u Parizu.

Glavni grad Francuske biće domaćin i finalnog meča 16. decembra.

Evropska prvenstva igraju se od 1994. godine i do sada najviše uspjeha imala je selekcija Norveške koja je sedam puta bila šampion (1998, 2004, 2006, 2008, 2010, 2014. i 2016).

Danska je osvojila tri titule (1994, 1996, 2002), dok su po jednom najbolje bile Mađarska (2000) i Crna Gora (2012).

Crna Gora će u prvom kolu, u petak u 21 sat, igrati sa Slovenijom.

Crnogorskoj selekciji biće to peti nastup na šampionatima Evrope, a najveći uspjeh ostvarila je 2012. godine kada je osvojen šampionski trofej.

Prije dvije godine u Švedskoj crnogorske rukometašice nastup na šampionatu završile su kao posljednje u grupi sa pobjedom i dva poraza.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније