Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

14. 12. 2018. 22:39 >> 22:12

EVROPSKO PRVENSTVO

Francuska i Rusija u finalu

Rukometašice Rusije i Francuske igraće u finalu Evropskog prvenstva. Domaćin je pobijedio Holandiju 27:21, dok je olimpijski šampion savladao Rumuniju 28:22.

Holandija je samo u prvom dijelu bila ravnopravan protivnik. Francuskinje su nakon 30 minuta igre imale minimalnu prednost 12:11, da bi u nastavku dominirale i stigle do ubjeldjivih 27:21.

Minko je predvodila pobjednički sastav sa šest golova, po četiri su postigle Dembele i Flipe, tri Edviž.

Kod Holandije sedam golova dala je Abing.

Ruskinje je do plasmana u finale predvodila Ana Vjakireva koja je osam od ukupno 13 golova postigla u prvom poluvremenu. Kod Rumunki najefikasnija je bila Ana Marija Dragut sa četiri gola.

Ruskinjama je ovo drugo finale Evropskog prvenstva, nakon što su 2006. poražene od Norveške.

Peto mjesto je osvojila Norveška pobjedom nad Švedskom 38:29.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније