Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

16. 12. 2018. 16:54   >>  16:28

EVROPSKO PRVENSTVO

Holanđanke osvojile bronzu

Ženska rukometna reprezentacija Holandije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Holandiji pošto je u pretposljednjem meču šampionata bila bolja od selekcije Rumunije rezultatom 24:20 (15:8).

Obje reprezentacije poražene su u svojim polufinalima na sličan način - Rumunija i Holandija su pale protiv fizički dominantnih protivnica u nastavku igre.

U borbi za treće mjesto Holandija je bila prilično sigurna, a pred kraj Rumunke su uspjele da umanje razliku serijom 5:0, mada ne i da učine završnicu dramatičnom.

Najefikasnija u pobjedničkoj ekipi bila je Estavana Polman sa 7 golova, a 5 je postigla Nike Grot.

U ekipi Rumunije bolja od ostalih bila je Valentina Ardean-Velisej sa 6 pogodaka.

To je treća medalja za Holanđanke u prethodne tri godine na velikim takmičenjima, budući da su rukometašice iz "Zemlje lala" 2016. na EP u Švedskoj osvojile srebrnu, a 2017. u Njemačkoj takođe bronzanu medalju.

U subotu je u borbi za peto mjesto Norveška savladala Švedsku 38:29.

Finale prvenstva takođe je na programu danas, a Francuska i Rusija se sastavju od 17 časova i 30 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније