Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

05. 04. 2019. 14:49   >>  14:49

JAUKOVIĆ

"Vajpers favorit, Budućnost želi finalni turnir"

Vajpers je favorit, ali Budućnost vjeruje da može izboriti plasman na finalani turnir u Budimpešti, kazala je lijevi bek podgoričkog rukometnog kluba, Đurđina Jauković.

Budućnost i Vajpers odigraće u nedjelju u Podgorici prvi meč četvrtfinala Lige evropskih šampiona.

Jauković je podsjetila da Vajpers ima osam reprezentativki, iskusnu Katrin Lunde na golu i odličnu Lin Suland u napadu.

"Vajpers je pokazao više nego prethodne sezone, a ima i novog trenera koji je osvojio dosta trofeja sa Larvikom. Ima osam reprezentativki u sastavu, Lunde na golu i iskusnu Suland. Imamo iskustvo igranja sa njima, iako to prošle nije bilo onako kako smo željeli. Analizirali smo ih i pripremili, ne mogu nas iznenaditi. Znamo im svaku akciju, kako igraju u odbrani i šta rade u napadu“, rekla je Jauković na konferenciji za novinare.

On je naglasila da Vajpers postiže najviše golova iz tranzicije i da je to njihovo najjače oružje.

„Moramo imati siguran napad, da se što brže vraćamo u odbranu i spriječimo im lake golove. Vajpers je favorit, jer cijele sezone imamo problema sa povredama. Daleko smo stigle i čeka nas posljednji korak. Biće teško, ali vjerujem da možemo“, rekla je Jauković.

Ona je istakla da se oporavila od povrede i da ne osjeća bol u koljenu.

„Mogu da obećam u svoje ime, ali i ispred svih igračica, da ćemo dati sve od sebe da se plasiramo na finalni turnir“, rekla je Jauković.

Srednji bek Anđela Bulatović kazala je da će to biti duel dvije prepoznatljive škole rukometa.

„Pred nama su dvije teške utakmice, a nama je cilj da se plasiramo na finalni turnir. Jako su dobre u svim segmentima igre, od pozicione odbrane do polukontre i kontre. Nama niko ne može oduzeti da damo svoj makimum, da se borimo i budemo pravi tim, bez obzira na probleme“, kazala je Bulatović.

Ona je istakla da se neće opterećivati rezultatom, ali da bi bila zadovoljna bilo kojom pobjedom, makar i sa golom prednosti.

„Idemo korak po korak, bitno je da damo maksimum. Bila bi zadovoljna pobjedom i sa jednim golom razlike. Pobjeda je bitna“, kazala je Bulatović.

Ona je naglasila da će u nedjelju odigrati posljednji meč u dvorani Morača u dresu Budućnosti.

„Definitivno posljednja utakmica i željela bih da oproštaj od Morače bude na pravi način“, rekla je Bulatović.

Budućnost i Vajpers bili su prošle sezone rivali u grupi, u prvoj fazi takmičenja i obje ekipe ostvarile su pobjede pred svojim navijačima.

Norveški sastav slavio je u Kristijansandu 29:19, dok se Budućnost revanširala u Podgorici 26:23.

Nedjeljni duel u dvorani Morača počeće u 19 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније