Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

10. 04. 2019. 23:18 >> 00:01
5

SELEKTOR EMOTIVNO

"Momci pokazali da vrijede"

Selektor "lavova" Zoran Roganović odao je priznanje svojim igračima na podvigu i trijumfu nad olimpijskim i svjetskim šampionom.

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Podgorici selekciju Danske 32:31 (16:17), u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici selektora Zorana Roganovića priredilo su veliko iznenađenje i pobijedili zvaničnog svjetskog i olimpijskog šampiona.

"Želim da iskoristim priliku da se zahvalim reprezentaciji Danske na fer borbi, ali posebno našoj predivnoj publici, našim vjernim navijačima, svima koji su nas gledali. Iznad svega, ovi momci. Ove suze, ovo blago. Pokazali su vrijede, iako smo pali na onom prvom koraku, ali to je ono što smo mi vidjeli od samog od početka. Trebalo je malo vremena da se stvari postave na svoje mjesto. Napravili smo nešto što još nisam doživio, pobijediti ovakvu silu, zaista nemam riječi", kazao je Roganović nakon meča za RTCG.

Nebojša Simić bliljirao je protiv Danske i uz mnogo emocija dočekao kraj susreta.

"Ljudi ja ne mogu da vjerujem, ovo je najljepši trenutak u mojoj karijeri. Mi smo poginuli danas, igrali smo drčno, bezobrazno, padali na glavu. Moj dres je pet kilograma težak od znoja, ali nijesam se umorio za ovakvu publiku. Kada sam čuo da je kraj da smo dobili, ja sam pao, ne mogu da vjerujem šta se desilo", poručio je Simić.

Selektor Danaca Nikolaj Jakobsen čestitao je Crnoj Gori na zasluženoj pobjedi.

"Nijesmo našli rješenje za 6-0 odbranu i kontre, nijesmo se pomjerali dobro. Primili smo 32 gola, to je previše za tim našeg nivoa. Dali smo 31 gol i imali mnogo zicera, ali je Simić imao veoma dobar dan. Oba poluvremena smo počeli veoma loše i kasnije se vraćali u igru, ali je Crna Gora igrala malo bolje od nas i zaslužila dva boda", rekao je Jakobsen.

To je prvi trijumf crnogorskih rukometaša, nakon startnog remija sa Farskim Ostrvima 24:24 i poraza od Ukrajine 29:24.

Novi duel Crne Gore i Danske na programu je u subotu u Kopenhagenu.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније