Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavila M.L.B. [ Arena ]

02. 05. 2019. 07:53   >>  07:56

KAPISODA

Lakše je biti igrač

Sinonim za Cetinje je rukomet. U novijoj istoriji sigurno da i oni koji ne prate rukomet dobro znaju za nekoliko imena, među kojima je svakako Petar Kapisoda.

Lijevo krilo koje je godinama ,,letjelo“, a njegove partije u dresu Jugoslavije, a zatim i Crne Gore i danas se pamte, baš kao i golovi zahvaljujući kojim je osim klupskih trofeja stigao do bronzanih medalja sa prvenstava svijeta 1999. i 2001. godine.

Igračku karijeru završio je 12. juna 2013. godine i to na spektakularan način, u noći kada je u "Morači" Crna Gora srušila Njemačku. Ali, time nije završena "zbirka uspjeha". Kapisoda je ostao u sportu, obavljao funkciju direktora reprezentacije (2014 - 2017. godine), a nakon pauze od dvije godine 29. januara jedan od najboljih crnogorskih rukometaša u istoriji imenovan je za predsjednika Rukometnog saveza Crne Gore.

“Iskren da budem, definitivno je najlakše biti igrač, iz razloga što kad dođeš na pripreme tvoj apsolutno jedini zadatak je da samo misliš kako ćeš najbolje da odigraš utakmicu. Ne pada ti na pamet hiljadu drugih stvari koje neko mora da obavi besprijekorno da bi ti kao igrač došao u situaciju da odigraš utakmicu. Kao direktor sam kroz tri godine iskustva savladao izazove vezane za organizaciju priprema, treninga, puteva i svega ostalog oko A selekcije. Ali, definitivno je najteže situaciju sagledavati iz ove sadašnje perspektive”, kaže za Arenu Petar Kapisoda, prvi čovjek Rukometnog saveza Crne Gore.

Kapisoda je preuzeo funkciju predsjednika RSCG u ne baš idealnom trenutku, a prvih dana mandata imao je i najteži posao oko sređivanje neophodne dokumentacije.

“Nije bilo lako. Ali, nijesam ni očekivao da bude lako. Dok sam igrao takođe nije bilo lako, tako da ništa novo. Prvih mjesec i više sam zajedno sa saradnicima i članovima Upravnog odbora proveo prikupljajući dokumentaciju neophodnu za obaveznu preregistraciju saveza po novom Zakonu o sportu i dobijanja saglasnosti na istu kao osnovnog uslova za aplikaciju na konkurs za dodjelu sredstava iz budžeta. Ovom prilikom želim da se zahvalim Ministarstvu sporta i mladih sa ministrom Nikolom Janovićem na čelu na pomoći koju su mi tom prilikom pružili. Budžet je ove godine povećan u odnosu na prethodnu i vjerujem da će savez, odnosno naše selekcije, to opravdati dobrim rezultatima. Prvi put imamo i stipendiste, njih osam, čije se stipendije finansiraju od sredstava dobijenih na konkursu”, dodao je Kapisoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније