Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

03. 06. 2019. 20:45 >> 21:06
1

PRIPREME ZA FARANE I UKRAJINCE

"Lavovi" na Cetinju: "Kući smo"

Muška seniorska reprezentacija okupila se na Cetinju, gdje će do kraja sedmice odraditi uvodni dio pripreme za kvalifikacione duele protiv Farskih ostrva i Ukrajine, koji su odlučujući u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

"Vjerujem da se većina igrača, trener i rukovodstvo, ovdje osjećaju kao kod kuće. Rukomet je sport za koji ovaj grad živi. Sport koji je proslavio Cetinje, mjesto koje je dalo asove u ovom sportu. Momcima, stručnom štabu i upravi želim ugodan boravak na Cetinju i uspješne pripreme. Nadam se da će se reprezentacija okupiti u najačem sastavu, a uvjeren sam da će protiv Farskih ostrva i Ukrajine momci dati svoj maksimum i obradovati nas pobjedama", kazao je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan na konferenciji za novinare.

Direktor muške reprezentacije Draško Mrvaljević izrazio je zahvalnost Prijestonici Cetinje, što je obezbijedila kvalitetne uslove za rad našem nacionalnom timu.

"Vjerujem da se većina igrača, selektor i rukovodstvo ovdje osjećaju kao kod kuće. Cetinje je grad rukometa, mi ga osjećamo kao svoj sport i mnogo asova je ovdje poniklo. Da ispravim gradonačelnika: ne osjećamo se kao kod kuće, nego smo kući", kroz smijeh je rekao Mrvaljević.

''Lavovi'' će 13. juna igrati u Farumu sa Farskim ostrvima, reprezentacijom koja ih je u oktobru šokirala u Podgorici osvajanjem boda (24:24), a tri dana kasnije u Podgorici sa Ukrajinom.

"Imamo ponekad tendenciju da malo poletimo. Ipak, mislim da su momci, uz neprekidnu komunikaciju sa stručnim štabom, shvatili, kao i svi mi, naročito protiv Danske, da ekipa ima enorman potencijal. Vjerujem da će nastaviti putem koji su krenuli i da više neće biti potcjenjivanja protivnika", kazao je selektor Roganović.

Podršku nacionalnom timu dao je i ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore Nikola Janović, koji je istakao da ''lavove'' očekuju teški dueli, ali da vjeruje da ova generacija uz sjajnu atmosferu koja vlada u timu, može da ispuni cilj i domogne se smotre najboljih selekcija Evrope.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније