Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

05. 06. 2019. 22:31 >> 23:05
7

SLAVLJE U NIKŠIĆU

"Pokazale smo da smo tim Lavlje srce"

Nakon što su crnogorske rukometašice izborile plasman na Svjetsko prvenstvo uslijedilo je zasluženo veliko slavlje na parketu sportskog centra u Nikšiću.

Crnogorske rukometašice savladale su u Nikšiću, u revanš meču baraža za Svjetsko prvenstvo, selekciju Češke 25:23 i zahvaljujući više datih golova u gostima izborili plasman na šampionat.

Jedna od junakinja pobjede, Đurđina Jauković, bila je nepogrješiva sa sedam metara (šest golova iz penala) i tako pokazala da ima iskustva za veliko mečeve.

Igrala je u svom rodnom gradu, a nakon meča je kazala da je ovo možda i najljepša noć u njenom životu.

"Stvarno nas je očekivao težak posao, jer je kraj sezone kada su sve igračice umorne. Na kraju smo pod pritiskom pokazali da smo pravi tim i da smo zaista tim 'Lavlje srce'", poručila je za TVCG Jauković, koja je meč završila sa devet pogodaka.

Jovanka Radičević postigla je gol manje, a pogađala je kada je bilo najpotrebnije.

"Ovo je najdraža i najteža utakmica u karijeri. Najdraža jer smo igrali pred fantastičnom publikom, a Crna Gora je pokazala kako se bodri reprezentacija. Najteža jer smo znali da je kraj sezone, da će biti jako teško. Iskreno, plašila sam se, ali sam vjerovala do kraja", kazala je Radičević.

Majda Mehmedović je odlično sarađivala sa Radičević, koju je pasovima "lansirala" u kontre koje su naš tim održavale u vođstvu.

"Sve smo iscrpljene. U nekom slabijem sastavu smo dokazale da možemo i da vjerujemo u ovu ekipu. Srećna sam što ovu generaciju očekuje još jedno veliko prvenstvo", poručila je Mehmedović.

Ema Ramusović je postigla gol za prolaz na 15-ak sekundi do kraja.

"Drago mi je što su nas ovako dočekali, što je publika bila sjajna. Drago mi je zbog pobjede, ali mi je jako žao žao što ostajemo bez Anđele (Bulatović)", kazala je ona za TVCG.

U duelu sa Češkom igračku karijeru završila je Anđela Bulatović, koja je poručila da oproštaj nije mogao da bude ljepši.

"Igra nije bila na visokom nivou, ali smo dale svoj maksimum i presrećna sam što sam se na ovakav način oprostila. Hvala Nikšiću i navijačima koji su priredili spektakl, mogle smo samo da sanjamo ovakvu atmosferu", istakla je Bulatović.

Emocije su pomiješane nakon ovako značajnog meča.

"Srećna sam zbog pobjede, ali ujedno tužna jer napuštam reprezentaciju. Uvijek dođe vrijeme za neke druge stvari. Hvala rukometu na svemu što mi je dao", kazala je Anđela Bulatović.

Selektor Per Johanson zadovoljan je što ekipa nije poklekla pod pritiskom.

"Igrali smo veoma dobro, ali smo ponovo imali loše periode igre. Češka nas je pritiskala, tako da osjećam olakšanje što smo popravili igru", naveo je on.

Meč je bio neizvjestan, na kraju je odlučio gol više u gostima.

"Imali smo nekoliko šansi da riješimo utakmicu na vrijeme, ali smo bili pod velikim pritiskom. Moram da kažem da je atmosfera bila fanstastičana. Navijači u Nikšiću su nevjerovatni", kazao je Johanson.

"Hvala navijači", dodao je na crnogorskom jeziku.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније