Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

21. 06. 2019. 10:08 >> 10:26

LAK ŽRIJEB ZA SP

"Lavice" protiv Rumunije, Mađarske, Španije...

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće na Svjetskom prvenstvo, koje će u decembru biti održano u Japanu, u grupi C sa Rumunijom, Mađarskom, Španijom, Senegalom i Kazahstanom, odlučeno je žrijebom koji je održan u Tokiju.

''Lavice'' su bile u trećem šeširu, a predstojeće prvenstvo biće im peto učešće na planetarnoj smotri rukometa. Plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

Šampionat u Japanu biće održan u regionu Kumamoto od 30. novembra do 15. decembra.

Za našu reprezentaciju će to biti peto učešće na prvenstvima svijeta, a najbolji rezultat ostvarila je na posljednjem prije dvije godine, kada je u Njemačkoj osvojila šesto mjesto.

Plasman u glavnu rundu izboriće po tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

Na žrijebu su najrpije izvučeni svi šeširi osim trećeg u kojem je bila i naša reprezentacija, kao i Japan. Domaćin je imao pravo da bira grupa i izabrao onu u kojoj će mu rivali biti Rusija, Švedska, Kina, Argentina i Kongo.

Crna Gora bila je prva od preostale tri selekcije iz trećeg šešira koja je dobila rivale na prvenstvu.

Svjetsko prvenstvo u Japanu je kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju, a našoj reprezentaciji za učešće na kvalifikacionom turniru za učešće na najvećoj smotri sportista, potrebno je da bude među osam najboljih na predstojećem šampionatu.

Sastavi grupa na Svjetskom prvenstvu u Japanu, 30. novembar – 15. decembar

Grupa A: Holandija, Norveška, Srbija, Slovenija, Angola, Kuba
Grupa B: Francuska, Danska, Njemačka, Južna Koreja, Brazil, Australija
Grupa C: Rumunija, Mađarska, CRNA GORA, Španija, Senegal, Kazahstan
Grupa D: Rusija, Švedska, Japan, Kina, Argentina, Kongo

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније