Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

zrkb.me [ Objavio: O.Z. ]

26. 07. 2019. 14:57   >>  15:00

"PLAVE" POČELE PRIPREME

Adžić: Vjerujem da je ovo prava Budućnost

Rukometašice Budućnosti u Podgorici su počele pripreme za novu sezonu. Prvi trening u Sportskom centru ''Morača'' protekao je u znaku testiranja, a ekipa će u glavnom gradu naše države boraviti do ponedjeljka.

Od naredne sedmice planiran je bazični dio priprema u Beranama, kada će ekipa biti kompletna nakon što im se priključi golmanka Emili Stang Sando, koja ima obaveza sa reprezentacijom Norveške.

"Djevojke su imale zahtjevne programe tokom ljeta, a na to nas je navela činjenica da smo u posljednje dvije sezone imali problema sa povredama i lošim oporavcima nekih od njih. Vjerujem da će naporan rad dati rezultat i ostvarenje cilja, a to je konkurentan tim u svim mečevima koji može da izbori plasman na finalni turnir Lige šampiona. Igračice koje su stigle kao pojačanja posjeduju veliki kvalitet, a i njihove ambicije su se podudarile sa visokim ambicijama kluba. Konkurencija nije mala, veliki broj timova ima odlične sastave, ali vjerujem da je ovo prava Budućnost i radujem se početku rada sa ovim djevojkama", kazao je trener Dragan Adžić.

U pauzi između dvije sezone, dvostruki šampion Evrope angažovao je šest pojačanja – uz crnogorske reprezentativke i povratnice u dres Budućnosti Jovanku Radičević i Majdu Mehmedović, na vjernost našem klubu obavezale su se Slovenka Barbara Lazović Varlec, reprezentativka Srbije Sanja Vujović, norveška golmanka Emili Stang Sando, kao i najbolja mlada igračica Bosne i Hercegovine Jovana Ilić.

"Ekipa je mlada sa nekoliko iskusnih djevojaka. Mislim da će to biti dobitna kombinacija da napravimo dobar rezultat. Budućnost je klub koji ima tradiciju i šampionske ambicije, zato sam i odlučila da dođem u Podgoricu, jer i meni ne fali motiva. Daću sve od sebe da pomognem ekipi i da dam doprinos u dobrim rezultatima tima. Početak priprema je najteži, ali bez toga se ne može", kazala je Lazović Varlec.

Jedan od glavnih aduta u novoj sezoni u kojoj je cilj plasman na finalni turnir u Budimpešti nakon dvije godine pauze je reprezentativka Srbije Sanja Vujović.

"Imala sam prilično dugu pauzu, ali spremala sam se tokom ljeta. Sada kreću prave pripreme i nakon testiranja okrećemo se bazičnom dijelu koji ćemo odraditi u Beranama. Kao i svi u klubu vjerujem da se sve postiže napornim radom i jedva čekam pripreme koje su pred nama. Malo je nedostajalo timu da se plasira na finalni turnir Lige šampiona u prethodne dvije godine, ali nadam se da ćemo to uspjeti u novoj sezoni u kojoj je Budućnost jača za dvije povratnice i nekoliko djevojaka koje su drugih država. Primarni cilj je finalni turnir, a u Budimpešti je sve moguće", kazala je Vujović.

Već početkom avgusta kreće serija pripremnih mečeva. U Podgorici su planirani dueli protiv Bresta, Ramniku Vlčee i Astrahana, sredinom mjeseca, u Brestu, provjere protiv Meca, CSM Bukurešta i Đera, a krajem osmog mjeseca, rivali u Grudama su Bjelovar i Podravka.

Nova sezona Lige šampiona počinje prvog vikenda oktobra, kada će u Podgorici gostovati francuski Brest. Rivali su u grupi su još rumunska Rimniku Vlčea i njemački Bitighajm, a u glavnu rundu idu tri prvoplasirana tima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније